Τρίτη, 16 Απριλίου 2019, 08:20:01

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow EXPRESS YOURSELF arrow Παρουσίαση της Volvo Safety Days στο 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Οδικής Ασφάλειας
Παρουσίαση της Volvo Safety Days στο 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Οδικής Ασφάλειας
Πηγή: Express.gr
POΛO πρωταγωνίστριας είχε η Volvo Car Hellas στο 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Οδικής Ασφάλειας στη Θεσσαλονίκη, όπου παρουσίασε την εκδήλωση Volvo Safety Days. Ο στόχος ήταν να έρθει σε επαφή το ευρύ κοινό της Βόρειας Ελλάδας με τα προηγμένα συστήματα ασφάλειας των αυτοκινήτων Volvo. Εκατοντάδες Θεσσαλονικείς –και όχι μόνο– με τις οικογένειές τους γνώρισαν από κοντά συστήματα όπως το City Safety και η Ανίχνευση Πεζών με Αυτόματο Φρενάρισμα. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι από τη θέση του οδηγού είχαν την ευκαιρία να βιώσουν οι ίδιοι την αποτελεσματικότητα των συστημάτων σε «πραγματικές» συνθήκες!

Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο υπαίθριο πάρκινγκ του εμπορικού κέντρου Mediterranean Cosmos, στελέχη της Volvo Car Hellas αρχικά περιέγραφαν αναλυτικά τη λειτουργία των συστημάτων ασφάλειας της Volvo. Στη συνέχεια γινόταν μια επίδειξη των συστημάτων με τη βοήθεια μοντέλων όπως τα Volvo S60 και XC60. Το σύστημα City Safety αποτελεί παγκόσμια πρωτιά της Volvo για ασφαλέστερη οδήγηση στην πόλη. Σε ταχύτητες έως 30 χλμ./ώρα, με τη χρήση ραντάρ laser που βρίσκεται πίσω από τη μάσκα του αυτοκινήτου, ανιχνεύεται αν ένα προπορευόμενο όχημα κινείται πιο αργά ή είναι ακινητοποιημένο. Το αυτοκίνητο φρενάρει αυτόματα αν ο οδηγός αποτύχει να αντιδράσει έγκαιρα. Ανήκει στον βασικό εξοπλισμό των Volvo S60, V60, XC60, XC70 και S80!

Το σύστημα Ανίχνευσης Πεζών με Αυτόματο Φρενάρισμα –μοναδική πατέντα της Volvo– μπορεί να εντοπίσει πεζούς εμπρός από το αυτοκίνητο, να προειδοποιήσει αν κάποιος πεζός πρόκειται να βρεθεί στην πορεία του αυτοκινήτου και κατόπιν να επιβραδύνει το αυτοκίνητο με τα φρένα σε πλήρη ισχύ αν ο οδηγός δεν αντιδράσει. Το σύστημα μπορεί να αποτρέψει πλήρως μια παράσυρση πεζού σε ταχύτητες μέχρι 35 χλμ./ώρα ακινητοποιώντας το αυτοκίνητο, ενώ για μεγαλύτερες ταχύτητες το επιβραδύνει σημαντικά – πιθανά σωτήρια. Το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Οδικής Ασφάλειας διοργανώνεται κάθε χρόνο στη Θεσσαλονίκη από το περιοδικό αυτοκινήτου Auto Τρίτη, με εμπνευστή και «ψυχή» του τον διευθυντή του περιοδικού στη Β. Ελλάδα, δημοσιογράφο Στέργιο Μανώλη. 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου