Δευτέρα, 15 Απριλίου 2019, 19:13:26

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow EXPRESS YOURSELF arrow Νέα Mercedes-Benz C 180 K BlueEfficiency
Νέα Mercedes-Benz C 180 K BlueEfficiency
Πηγή: Express.gr
ΣTH δυναμική ανανέωση, τόσο αισθητικά όσο και μηχανικά, του πιο πετυχημένου μοντέλου της διαχρονικά προχώρησε η Mercedes -Benz. Οι άνθρωποι της γερμανικής μάρκας διατείνονται ότι περισσότερα από 2.000 νέα στοιχεία έχουν προστεθεί ή βελτιωθεί σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο. Η αναφορά γίνεται για τη νέα C-Class, την οποία είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε για περισσότερα από 800 «μικτά» στην κυριολεξία χιλιόμετρα και για τα οποία χρειάστηκε να καταναλώσουμε μόλις 7,6 λίτρα ανά 100 χλμ./ώρα, τιμή έκπληξη για τα δεδομένα της Mercedes - Benz αλλά και την κατηγορία του αυτοκινήτου. Σχεδόν σε τίτλους καταγράφουμε τις σημαντικότερες αλλαγές που έχουν επέλθει στη C-Class:

• Ο εμπρός προφυλακτήρας έχει πιο δυναμικές γραμμές. Ο κεντρικός αεραγωγός ανοίγει προς τα επάνω σε σχήμα V, δημιουργώντας οπτικά μια βάση για τη μάσκα του ψυγείου. Επιβλητικά πλευρικά τμήματα εκτείνονται αριστερά και δεξιά από το σπορ σχήμα V στο κέντρο του προφυλακτήρα. Συνεχίζοντας κάτω από τους προβολείς, τα τμήματα αυτά γίνονται ένα με τις γραμμές στο πλευρικό τμήμα του οχήματος, συνδέοντας το μπροστινό με τα πλαϊνά. Οι πλευρικοί αεραγωγοί στον προφυλακτήρα έχουν τοποθετηθεί πιο χαμηλά, κάνοντας το αυτοκίνητο να δείχνει πιο σπορ.
• Νέο ταμπλό με ενσωματωμένη οθόνη και νέα υφή στην επιφάνειά του. Ο πίνακας οργάνων φιλοξενεί πλέον και την κεντρική οθόνη. Οι επιφάνειες των χειριστηρίων είναι γαλβανισμένες. Ο πίνακας ελέγχου της μονάδας επικοινωνίας και πληροφόρησης νέας γενιάς διαθέτει πλήκτρα με γυαλιστερά ένθετα. Ο συνδυασμός πλήκτρων, γυαλιστερών επιφανειών και περιστροφικών διακοπτών νέας σχεδίασης υπογραμμίζει την υψηλότερη αντιληπτή αξία του εσωτερικού. Ο πολυτελής χαρακτήρας του εσωτερικού υπογραμμίζεται από το τιμόνι νέας γενιάς με χρωμιωμένη την κεντρική ακτίνα.
• Oλα τα μοντέλα της C-Class με πίσω κίνηση περιλαμβάνουν τη λειτουργία ECO start/stop στον βασικό τους εξοπλισμό, ενώ όλες οι εκδόσεις κινητήρων είναι πλέον μονάδες BlueEfficiency, μειώνοντας την κατανάλωση έως και 31% σε σχέση με την προηγούμενη γενιά.
• Διαθέτει συνολικά δέκα νέα συστήματα υποβοήθησης, τα οποία βασίζονται σε ραντάρ, κάμερα και αισθητήρες τεχνολογίας αιχμής. Με μια ματιά, τα νέα συστήματα υποβοήθησης, είναι:
• Σύστημα προσαρμοζόμενης υποβοήθησης μεγάλης σκάλας προβολέων Adaptive Highbeam Assist.
• Σύστημα υποβοήθησης διατήρησης λωρίδας Active Lane Keeping Assist.
• Σύστημα ενεργής υποβοήθησης νεκρής γωνίας ορατότητας Blind Spot Assist.
• Σύστημα, που εφιστά την προσοχή του οδηγού Attention Assist.
• Σύστημα ελέγχου εγγύτητας Distronic Plus.
• Υποβοήθηση διατήρησης ορίων ταχύτητας Speed Limit Assist.
• Σύστημα υποβοήθησης στάθμευσης με Parktronic.
• Σύστημα πέδησης Pre-Safe.
• Σύστημα υποβοήθησης διατήρησης λωρίδας Lane Keeping Assist.
• Σύστημα υποβοήθησης τυφλής γωνίας ορατότητας Blind Spot Assist.
Το μοντέλο της δοκιμής μας ήταν η C 180 K BlueEfficiency με τον κινητήρα των 1796 κ.εκ. και την ισχύ των 156 ίππων στις 5.000 σαλ. Για την υποδειγματική αλλαγή στις σχέσεις μετάδοσης φρόντιζε ένα εξατάχυτο ακριβέστατο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων, που στην απαίτηση του οδηγού για γρήγορη σύμπλεξη δεν έδειξε σημάδια απροθυμίας και διστακτικότητας.
Ο κινητήρας, ιδιαίτερα ελαστικός και σχετικά αθόρυβος, δεν μας πρόδωσε ποτέ κρατώντας σταθερά τις στροφές του, ακόμη και σε συνθήκες με ανωφέρεια 10%, διευκολύνοντάς μας να έχουμε σταθερό ρυθμό κύλισης και επομένως ελεγχόμενη κατανάλωση. Σε αυτό βοήθησε σημαντικά και η υπόδειξη στον πίνακα οργάνων για την ιδανική σχέση στο κιβώτιο, με στόχο η πράσινη ένδειξη ECO να παραμένει για όσο μεγαλύτερο διάστημα γίνεται αναμμένη.
Αξιοσημείωτη είναι και η σταθερότητα, τόσο στον ίσιο δρόμο, αναμενόμενη άλλωστε, όσο και στις κλειστές με αυξομειώσεις ως προς το υψόμετρο διαδρομές. Η εργονομία, άνεση και ασφάλεια της C 180 K BlueEfficiency δικαιολογούν απόλυτα την καταγραφή ότι η νέα C-Class θέτει εντελώς νέα πρότυπα στην κατηγορία της ως προς την αντιληπτή αξία και την ποιότητα.
Οι τιμές διάθεσης της C 180 είναι:
• C 180 K BlueEfficiency  33.700 ευρώ (32.270 ευρώ με απόσυρση).
• C 180 CGI BlueEfficiency 35.400 ευρώ (33.417 ευρώ με απόσυρση).


 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου