Σάββατο, 13 Απριλίου 2019, 18:12:32

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow EXPRESS YOURSELF arrow Σύστημα διατήρησης της βέλτιστης πίεσης του αέρα στα ελαστικά εξελίσσει η Goodyear
Σύστημα διατήρησης της βέλτιστης πίεσης του αέρα στα ελαστικά εξελίσσει η Goodyear
Πηγή: Express.gr
ΣE προχωρημένο στάδιο εξέλιξης βρίσκεται το νέο καινοτομικό σύστημα διατήρησης της βέλτιστης πίεσης αέρα στα ελαστικά της Goodyear «Αir Maintenance Technology» (AMT). Το συγκεκριμένο σύστημα, του οποίου όλα τα εξαρτήματα (μαζί με την τρόμπα μινιατούρα) βρίσκονται μέσα στο ελαστικό, επιτρέπει στα ελαστικά να παραμένουν φουσκωμένα δίχως να υπάρχει ανάγκη εξωτερικής τρόμπας ή ηλεκτρονικών συστημάτων.

Σύμφωνα με έρευνες κρατικές αλλά και της ίδιας της Goodyear, ανεξάρτητα από το αν οδηγείτε ένα επιβατηγό αυτοκίνητο ή ένα επαγγελματικό όχημα, όταν τα ελαστικά δεν είναι επαρκώς φουσκωμένα τα χιλιόμετρα που μπορείτε να διανύσετε καταναλώνοντας μια συγκεκριμένη ποσότητα καυσίμων μειώνονται από 2,5% έως και 3,3%. Με σημερινές τιμές αυτό μεταφράζεται σε περίπου 12 λεπτά ανά λίτρο κατά την τροφοδοσία.

Επίσης όταν τα ελαστικά είναι σωστά φουσκωμένα έχουμε χαμηλότερες εκπομπές καυσαερίων, τα ίδια τα ελαστικά έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και βελτιώνεται η συνολική απόδοση του οχήματος.

«Αν και η τεχνολογία είναι σύνθετη, η ιδέα που κρύβεται πίσω από το σύστημα AMT είναι σχετικά απλή και ενεργοποιείται από το ίδιο το ελαστικό καθώς κυλά στον δρόμο», λέει ο Jean-Claude Kihn, αντιπρόεδρος της Goodyear και επικεφαλής του τεχνικού τομέα της εταιρίας.

Η Goodyear δεν έχει δώσει κάποια εκτίμηση σχετικά με τον χρόνο που θα είναι διαθέσιμη η συγκεκριμένη τεχνολογία στο λιανεμπόριο.

Η Goodyear πέτυχε να λάβει μια επιδότηση από την κυβέρνηση του Λουξεμβούργου για την έρευνα και ανάπτυξη ενός συστήματος AMT για ελαστικά ευρείας κατανάλωσης. Η εκτέλεση του έργου θα γίνει στο Κέντρο Καινοτομίας της Goodyear στο Colmar-Berg στο Λουξεμβούργο.

Επιπρόσθετα, το τμήμα Τεχνολογίας Οχημάτων του Υπουργείου Ενέργειας των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι θα δώσει μια πρόσθετη επιδότηση 1,5 εκατομμυρίου δολ. για ένα κοινό πρόγραμμα της PPG Industries με την Goodyear, το οποίο έχει σαν στόχο τη βελτίωση της αντίστασης κύλισης και την απόδοση των ελαστικών σε σχέση με την κατανάλωση καυσίμων. Στόχος του προγράμματος είναι να αυξήσει για τα επιβατηγά οχήματα τη μέση απόδοση των καυσίμων μέσω των νέων τεχνολογιών που αφορούν τα πέλματα και την εσωτερική επένδυση αυτών (tread and inner liner technologies). 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου