Παρασκευή, 12 Απριλίου 2019, 19:16:53

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow EXPRESS YOURSELF arrow Ο καινούργιος Energy dCi130 της Renault στα Scenic και Grand Scenic
Ο καινούργιος Energy dCi130 της Renault στα Scenic και Grand Scenic
Πηγή: Express.gr
ΤA πολυμορφικά Scenic και Grand Scenic είναι τα πρώτα μοντέλα της Renault που θα διατεθούν στο εμπόριο (αναμένονται στην Ελλάδα τον Ιούνιο του 2011), έχοντας κάτω από το καπό τον νέο κινητήρα Energy dCi 130.

Ο νέος diesel κινητήρας 130 ίππων αποδίδει στα οχήματα της κατηγορίας MPV καλύτερη σχέση επιδόσεων και κατανάλωσης καυσίμου.

Οι νέοι κινητήρες πετρελαίου συνδυάζουν επιδόσεις, οδηγική απόλαυση και οικονομία καυσίμου, ενώ ο πρώτος κινητήρας που θα φθάσει στην αγορά είναι ο Energy dCi130. Εφοδιασμένος με όλες τις νέες τεχνολογίες από περίπου 15 πατέντες ευρεσιτεχνίας, αυτός ο κινητήρας 130 ίππων 1.6 λίτρων είναι ο πιο ισχυρός στην αγορά για το μέγεθός του, με τη μέγιστη ροπή του να ανέρχεται στα 320Νm (στα 1.500 rpm). Συνδυάζει επίσης αρκετές περιβαλλοντικές τεχνολογίες, όπως το σύστημα Stop & Start, το σύστημα πέδησης με ανάκτηση ενέργειας και την αντλία λαδιού μεταβλητού όγκου, μειώνοντας την κατανάλωση του καυσίμου και των εκπομπών CO2 κατά 20 τοις εκατό, παρέχοντας παράλληλα πολύ χαμηλότερο κόστος λειτουργίας.

Στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής της δράσης eco2, η Renault στοχεύει να γίνει ο νούμερο ένα κατασκευαστής στην κατάταξη των εταιριών με τις χαμηλότερες εκπομπές CO2, χάρη όχι μόνο στην γκάμα των ηλεκτρικών της οχημάτων, αλλά και στην αποτελεσματικότητα των κινητήρων εσωτερικής καύσης. Αυτόν τον στόχο καλείται να πετύχει η νέα σειρά των κινητήρων Energy που συνδυάζει όλες τις καινοτομίες που εξασφαλίζουν σε κινητήρες μικρού κυβισμού υψηλή απόδοση, χαμηλή κατανάλωση και μειωμένες εκπομπές CO2.

Χάρη σε αυτές τις καινοτομίες, η ευρωπαϊκή σειρά της Renault αναμένεται να καταναλώνει σύντομα 137g/km, ενώ στόχος είναι έως το 2013 το νούμερο αυτό να γίνει μικρότερο, αγγίζοντας τα 120 g/km και επόμενος στόχος μέχρι το 2016 είναι να πέσει κάτω από το όριο των 100g/km, καθώς η αγορά των ηλεκτρικών οχημάτων της Renault διευρύνεται συνεχώς. 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου