Παρασκευή, 19 Απριλίου 2019, 13:57:42

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow EXPRESS YOURSELF arrow Skoda Yeti 1,4 122 PS: Δυναμική αναβάθμιση
Skoda Yeti 1,4 122 PS: Δυναμική αναβάθμιση
Πηγή: Express.gr
ΤO Yeti, ακολουθώντας τη λογική του πρώτου διδάξαντος Qasqhai της Nissan, ισορροπεί ανάμεσα στην κατηγορία των crossover μοντέλων με τη δικίνητη έκδοση και τον κινητήρα 1,2 TSI με τους 105 ίππους και εκείνη των SUV με την τετρακίνητη έκδοση των 160 ίππων και τον κινητήρα 1,8 TSI. Αξιολογώντας τη ζήτηση για τη «μικρή» έκδοση και θέλοντας να δώσει άλλη μια επιλογή στους υποψήφιους πελάτες του μοντέλου, η Skoda γεφύρωσε τις δύο εκδόσεις τοποθετώντας την τρίτη εκδοχή της καταπληκτικής τεχνολογίας TSI, τον κινητήρα χωρητικότητας 1,4 λίτρων και ιπποδύναμης 122 ίππων. Η συμπεριφορά και των τριών κινητήριων συνόλων είναι γνωστή αφού το «φορούν» σχεδόν όλα τα μοντέλα του ομίλου της VW και κατά καιρούς έχουμε κάνει σχετικές αναφορές. Ο κινητήρας όμως 1,4 TSI με τους 122 ίππους στο Yeti απογειώνει στην κυριολεξία την έτσι και αλλιώς εντυπωσιακή οδική συμπεριφορά του μοντέλου.

Φυσιογνωμικά, τόσο εξωτερικά (μόνο το λογότυπο 1,4 TSI στο πίσω αριστερό μέρος κάνει τη διαφορά) όσο και εσωτερικά, το Υeti δεν έχει αλλάξει σχεδιαστικά. Με συνολικό μήκος 4.220 mm, πλάτος 1.790 mm και ύψος 1.690 mm, το Yeti δείχνει και είναι σχεδιαστικά καινοτομικό και κατασκευαστικά στιβαρό. Στο εσωτερικό επικρατεί μια «ευχάριστη» τάξη, τέτοια που να δημιουργεί σε οδηγό και τους τέσσερις συνεπιβαίνοντες μια ήρεμη ατμόσφαιρα, ιδανική για να απολαύσουν την εξαιρετική επιπέδου αυτοκίνηση που προσφέρει το Υeti.
Εργονομικά το Yeti και λόγω της υψηλής θέσης των καθισμάτων αλλά και της πολύ καλής ορατότητας που διαθέτει, προσφέρει στον οδηγό αποθέματα ευκολίας στη χρήση του αυτοκινήτου, ενώ η ύπαρξη του 6τάχυτου κιβωτίου ταχυτήτων τού επιτρέπει να «αυτοσχεδιάζει» εκ του ασφαλούς ως προς τον τρόπο με τον οποίο θέλει να απολαύσει την οδήγηση. Σε αυτό τον βοηθούν βέβαια τα εντυπωσιακά σε αριθμό συστήματα τόσο παθητικής όσο και ενεργητικής ασφάλειας.

Ως προς την άνεση, η πολυμορφικότητα του Yeti χαρακτηρίζεται για την εντυπωσιακά σωστή εκμετάλλευση των χώρων, με πέντε ενήλικες να τακτοποιούνται χωρίς παραχωρήσεις, όπως και οι αποσκευές τους, αφού ο χώρος αποθήκευσης των 510 λίτρων «βολεύει» έναν σημαντικό αριθμό από μικροπράγματα, ενώ η δυνατότητα μετακίνησης της βάσης των πίσω καθισμάτων δεν αφήνει κανέναν με υψηλό ανάστημα να διαμαρτυρηθεί…
Στο παιχνίδι όμως των «οδηγικών» εντυπώσεων καθοριστικό ρόλο παίζει ο νέος υπερτροφοδοτούμενος άμεσου ψεκασμού κινητήρας των 1,4 λίτρων, τεχνολογίας TSI. Ο συγκεκριμένος κινητήρας με την ήσυχη λειτουργία του, την πολύ καλή ροπή του (200 Nm από τις 1.500 σαλ) και τη γραμμική απόδοσή του μεταμορφώνει στην κυριολεξία την οδική συμπεριφορά του αυτοκινήτου καθιστώντας το περισσότερο ασφαλές –κυρίως στη διαδικασία της προσπέρασης–, λιγότερο κοστοβόρο αφού κινείται με περισσότερη άνεση λόγω της μεγαλύτερης ιπποδύναμης και σαφώς πιο ευχάριστο αφού ο οδηγός ελέγχει καλύτερα την οδική συμπεριφορά του αυτοκινήτου και προσαρμόζει ευκολότερα τον τρόπο με τον οποίο επιθυμεί να κινηθεί.
Με βάση τις εργοστασιακές τιμές, τα 0-100 km/h έρχονται σε 10,5'Α'Α και η τελική του ταχύτητα φτάνει τα 185 χλμ./ώρα, ενώ η μέση κατανάλωση κυμαίνεται γύρω από τα 8,5 λίτρα ανά 100 χλμ. (το εργοστάσιο δίνει τιμή 6,8 λ./100 χλμ.).

Τα γόνατα McPherson εμπρός, οι πολλαπλοί σύνδεσμοι πίσω και οι αντιστρεπτικές δοκοί επιτρέπουν στο Yeti να κινείται με εντυπωσιακή σταθερότητα, ενώ στις κλειστές γρήγορες στροφές η πλάγια μετατόπιση είναι απόλυτα ελεγχόμενη. Oμως το Yeti δεν αφήνει παραπονούμενο τον οδηγό όταν θελήσει να δοκιμάσει τόσο τις δικές του ικανότητες όσο και του αυτοκινήτου σε εκτός δρόμου διαδρομές. Θυμίζουμε ότι το αυτοκίνητο είναι 4Χ2, και αυτό ο οδηγός δεν πρέπει να το ξεχνάει ποτέ, ασχέτως αν το αυτοκίνητο σε «προκαλεί» να το μεταχειριστείς ως 4Χ4 και ειδικότερα ως crossover μοντέλο.
Τα 18 εκατοστά απόστασης από το έδαφος επιτρέπουν στο αυτοκίνητο να ξεπερνά χωρίς «φθορές» ψηλά εμπόδια, ενώ σε μαλακό χώμα συμπεριφέρεται ως ένα κόμπακτ μοντέλο. Δηλαδή δεν απλώνεται στον δρόμο, κρατάει σταθερά τις γραμμές του και διευθύνεται σαφέστατα από τον οδηγό.
Το νέο Yeti με τον κινητήρα των 1,4 TSI 122 ίππων διατίθεται σε:
• 4X2 1,4 TSI Active 19.190 ευρώ
• 4X2 1,4 TSI Ambition 20.690 ευρώ
• 4X2 1,4 TSI Experience 22.390 ευρώ. 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου