Σάββατο, 13 Απριλίου 2019, 06:11:21

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow EXPRESS YOURSELF arrow Οι Ευρωπαίοι εκπαιδεύονται... στη φόρτιση των υβριδικών ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων
Οι Ευρωπαίοι εκπαιδεύονται... στη φόρτιση των υβριδικών ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων
Πηγή: Express.gr
ΤA πρώτα συμπεράσματα από τον ένα χρόνο εφαρμογής της δοκιμής του Plug-in Hybrid Vehicle στο Στρασβούργο ανακοίνωσαν η Toyota, η γαλλική εταιρία ενέργειας EDF και η πόλη & αστική κοινότητα του Στρασβούργου. Σ' αυτό το πρόγραμμα μεγάλης κλίμακας, που ξεκίνησε στις 27 Απριλίου 2010 στο Στρασβούργο, δοκιμάζεται το Plug-in Hybrid Vehicle (PHV) της Toyota σε συνδυασμό με μία ειδική υποδομή φόρτισης για χρήση από δημόσιους φορείς και ιδιώτες εταίρους στο Στρασβούργο και την ευρύτερη περιοχή.

Τα πρώτα αποτελέσματα που συγκεντρώθηκαν στο Στρασβούργο επιβεβαιώνουν ότι η τεχνολογία PHV της Toyota είναι μία έγκυρη λύση στη χρήση ηλεκτρισμού στα ατομικά μέσα μεταφοράς.

• Τα PHV του προγράμματος χρησιμοποιήθηκαν εντατικά σε αστικό περιβάλλον και για μεγαλύτερες διαδρομές. Οι χρήστες των PHV κάλυψαν κατά μέσο όρο 19.000 χλμ. σε έναν χρόνο, υπερβαίνοντας τον μέσο όρο των 13.000 χλμ. που έχει καταγραφεί για τους Γάλλους οδηγούς.

• Οι επιδόσεις των PHV ικανοποιούν πλήρως τις προσδοκίες των πελατών. Επιτεύχθηκε οικονομία καυσίμου 40% συγκριτικά με ένα αντίστοιχο πετρελαιοκίνητο όχημα.

• Η αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία του PHV –20 χλμ. με μηδενικούς ρύπους– είναι αρκετή για να καλύψει σημαντικό μέρος των καθημερινών μετακινήσεων. Η μέση διάρκεια ταξιδιού ήταν 13,9 χλμ.

• Οι περιβαλλοντικές επιδόσεις του PHV διαφέρουν ανάλογα με τη χρήση (συχνότητα επαναφόρτισης, οδηγικό στιλ και θερμοκρασίες).

• Το PHV προσφέρει γνήσια οδηγική απόλαυση σε συνδυασμό με πρακτικότητα, ενώ παράλληλα ενθαρρύνει την υιοθέτηση ενός οδηγικού στυλ με λιγότερες επιπτώσεις στο περιβάλλον.

Αναφορικά με την υποδομή φόρτισης, οι χρήστες σταδιακά εξοικειώνονται με τη διαδικασία φόρτισης, παρά το ότι πρόκειται για μία νέα συνήθεια, που όμως φαίνεται να έχει περιορισμούς για κάποιους χρήστες. Κατά μέσο όρο, η φόρτιση γινόταν καθημερινά, το 96% σε σημεία φόρτισης σε ιδιωτικούς χώρους στάθμευσης, κυρίως στον τόπο εργασίας. Η επαναφόρτιση συνήθως πραγματοποιείται σε ώρες αιχμής, στις 08:00 όταν οι χρήστες φτάνουν στη δουλειά τους και στις 19:00 όταν επιστρέφουν στο σπίτι. 

Παρά το ότι προσφέρονται δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα και βολικά σημεία στάθμευσης στην πόλη, η χρήση των 27 σημείων φόρτισης σε δημόσιους δρόμους και χώρους στάθμευσης ήταν περιορισμένης έκτασης. Eρευνες μεταξύ των χρηστών αποκαλύπτουν την ανάγκη για σαφή ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με τη θέση των σημείων φόρτισης και την κατάσταση λειτουργίας τους.

Εξάλλου στο ερώτημα «Είναι ο πελάτης έτοιμος και πρόθυμος να αγοράσει ένα ηλεκτρικό όχημα;», μία ανεξάρτητη έρευνα που δημοσιεύτηκε πρόσφατα, έδειξε ότι η Toyota είναι εξαιρετικά δημοφιλής ως κατασκευάστρια υβριδικών και ηλεκτρικών οχημάτων.

Από τους ερωτηθέντες, το 30% περίπου έδειξε ενδιαφέρον για τα ηλεκτρικά ή υβριδικά οχήματα, ενώ η Toyota ξεχώρισε σε όλες τις αγορές ως η μάρκα με την υψηλότερη αναγνωρισιμότητα: Σε ερώτηση να κατονομάσουν μία κατασκευάστρια εταιρία ηλεκτρικών ή υβριδικών οχημάτων, σε ποσοστό περίπου 15% οι συμμετέχοντες ανέφεραν την Toyota και μόνο το 6% αναφέρθηκε στον πλησιέστερο ανταγωνιστή της και κατασκευαστή υβριδικών οχημάτων.

Επιπλέον, η οικολογική ναυαρχίδα της Toyota αποδείχθηκε το πιο διάσημο ηλεκτρικό ή υβριδικό μοντέλο, με το 16% των ερωτηθέντων να γνωρίζει το βραβευμένο Prius και μόνο το 6% να αναφέρεται στον πλησιέστερο ανταγωνιστή του. 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου