Πέμπτη, 25 Απριλίου 2019, 11:24:29

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow EXPRESS YOURSELF arrow Πρεμιέρα στη Γενεύη της έκδοσης παραγωγής του καινοτομικού ηλεκτρικού Opel Ampera
Πρεμιέρα στη Γενεύη της έκδοσης παραγωγής του καινοτομικού ηλεκτρικού Opel Ampera
Πηγή: Express.gr
TO Opel Ampera προτίθεται να δημιουργήσει μια εντελώς νέα κατηγορία στην ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου. Το πεντάθυρο, τετραθέσιο Ampera, που πρόκειται να κυκλοφορήσει στην αγορά μέσα στη χρονιά, προσφέρει όλα τα οφέλη ενός ηλεκτρικού οχήματος καταργώντας το άγχος της αυτονομίας. Η έκδοση παραγωγής του Ampera έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα της στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης (3 – 13 Μαρτίου). Μέχρι σήμερα οι προ-παραγγελίες για το Ampera έχουν φτάσει περίπου τις 1.000 σε όλη την Ευρώπη, ενώ οι μισοί από τους ενδιαφερόμενους αγοραστές είναι εταιρικοί πελάτες. Η Opel προσφέρει το Ampera στην ίδια τιμή σε όλη την Ευρώπη και συγκεκριμένα στα 42.900 ευρώ (λιανική τιμή πώλησης με ΦΠΑ). Επειδή τα επίπεδα εξοπλισμού θα ποικίλλουν ανάλογα με την αγορά, οι τιμές σε κάθε χώρα μπορεί να διαφέρουν. Η πολιτική τιμολόγησης της Opel είναι σαφής, καθώς παρατίθεται το συνολικό κόστος του αυτοκινήτου και της μπαταρίας.

Το καινοτομικό Opel Ampera θα είναι το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο μηδενικών ρύπων στην Ευρώπη, κατάλληλο για καθημερινή οδήγηση. Αντίθετα με ένα συμβατικό ηλεκτρικό όχημα μπαταρίας, το Ampera καταργεί το άγχος της αυτονομίας. Προσφέρει στους οδηγούς την αυτοπεποίθηση και την ξεγνοιασιά ότι μια άδεια μπαταρία δεν θα αποτελέσει εμπόδιο για το ταξίδι τους.

Η μπαταρία επαναφορτίζεται σε περίπου τέσσερις ώρες μέσω τάσης 230 Volt, συνδέοντας το σύστημα φόρτισης του αυτοκινήτου σε μια στάνταρ οικιακή ηλεκτρική πρίζα. Επειδή η μπαταρία φορτίζεται γρήγορα και εύκολα χωρίς να χρειάζεται ειδικός εξοπλισμός φόρτισης, εκτιμάται ότι τα περισσότερα Ampera θα κινούνται αποκλειστικά μέσω της μπαταρίας. Ανεξάρτητες έρευνες έχουν δείξει ότι περίπου το 80% των Ευρωπαίων οδηγών διανύουν λιγότερο από 60 χλμ. την ημέρα, έτσι το Ampera εύκολα ικανοποιεί τις απαιτήσεις τους. Για τα πρώτα 40 - 80 χιλιόμετρα (ανάλογα με το έδαφος, το οδηγικό στιλ και τη θερμοκρασία), χρησιμοποιείται η ηλεκτρική ενέργεια που είναι αποθηκευμένη στην μπαταρία ιόντων λιθίου 16-kWh. Oσο κινείται με ηλεκτρισμό από την μπαταρία, το Ampera δεν καταναλώνει καύσιμο ούτε εκπέμπει ρύπους. Στις περιπτώσεις που το ταξίδι είναι μεγαλύτερο, ο βενζινοκινητήρας/ γεννήτρια μπορεί να επεκτείνει τη συνολική αυτονομία πάνω από 500 χλμ. με γεμάτο ρεζερβουάρ. Με αυτή την πολύ αποδοτική τεχνολογία επέκτασης της αυτονομίας, το Ampera γίνεται το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί καθημερινά σαν ένα συμβατικό αυτοκίνητο.

 

Τέσσερα προγράμματα οδήγησης

 

Ο αθόρυβος ηλεκτροκινητήρας 111 kW/150 hp παράγει ροπή 370 Nm από στάση. Επιταχύνει το Ampera από 0 στα 100 km/h σε περίπου εννέα δευτερόλεπτα και μέχρι την τελική ταχύτητα των 161 km/h.

Μέσω ενός μπουτόν "Drive Mode" στην κεντρική κονσόλα, ο οδηγός μπορεί να επιλέξει Normal, Sport, Mountain ή City mode. Αυτά τα προγράμματα βελτιστοποιούν τη διαχείριση ενέργειας σύμφωνα με τις επικρατούσες οδηγικές και οδικές συνθήκες.

Το Normal mode είναι η προεπιλεγμένη ρύθμιση για το Ampera και εκτιμάται ότι θα χρησιμοποιείται τις περισσότερες φορές για μέγιστη απόδοση. Oταν το επίπεδο ενέργειας της μπαταρίας πέσει κάτω από το λειτουργικά προκαθορισμένο όριο, το Ampera αρχίζει να λειτουργεί στο πρόγραμμα εκτεταμένης αυτονομίας, με την αυτόματη ενεργοποίηση του βενζινοκινητήρα για τη διατήρηση της φόρτισης και τη δυνατότητα συνέχισης του ταξιδιού. Η κατάσταση φόρτισης της μπαταρίας διατηρείται μέσω της αναγεννητικής πέδησης, έτσι ώστε ο κινητήρας-γεννήτρια να μη λειτουργεί σε μεγάλες κατηφόρες.

Το Sport mode προσφέρει νέα χαρτογράφηση πεντάλ του γκαζιού για ταχύτερη απόκριση. Αν και το Sport mode δεν παράγει υψηλότερη ισχύ, εντούτοις προσφέρει ταχύτερη αντίδραση στις εντολές του οδηγού.

Το Mountain mode ρυθμίζει αυτόματα το σύστημα για να παράγει την απαραίτητη ισχύ σε ορεινές περιοχές, όπου συνήθως επηρεάζονται οι επιδόσεις των συμβατικών ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Το Mountain mode επιτρέπει την ενεργοποίηση της επέκτασης της αυτονομίας πριν η μπαταρία φτάσει στο ελάχιστο όριο φόρτισης. Οι οδηγοί πρέπει να επιλέγουν αυτό το πρόγραμμα μετά από μία πλήρη φόρτιση ή 10 – 15 λεπτά πριν μπουν σε ορεινή περιοχή για να μπορεί το αυτοκίνητο να ανταποκριθεί πλήρως στις απαιτήσεις των παρατεταμένων ανωφερειών.

Το City mode προσαρμόζει τη διαχείριση της μπαταρίας στις απαιτήσεις των καθημερινών μετακινήσεων των σύγχρονων οδηγών. Η επιλογή του City mode ενεργοποιεί άμεσα τη γεννήτρια, εξοικονομώντας την ενέργεια που είναι αποθηκευμένη στην μπαταρία. Oταν απενεργοποιείται το City mode η γεννήτρια σβήνει και το Ampera μπορεί να χρησιμοποιεί την ενέργεια που είναι αποθηκευμένη στην μπαταρία για αμιγή ηλεκτροκίνηση, για παράδειγμα σε αστικές περιοχές ή ζώνες περιορισμένης κυκλοφορίας. 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου