Τρίτη, 23 Απριλίου 2019, 03:12:46

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow EXPRESS YOURSELF arrow Η FIA Foundation χρηματοδοτεί μελέτη για τη μελλοντική αστική κινητικότητα
Η FIA Foundation χρηματοδοτεί μελέτη για τη μελλοντική αστική κινητικότητα
Πηγή: Express.gr
ME στόχο να βοηθήσει πρακτικά τις κυβερνήσεις, τις αρχές των μεγαλουπόλεων και τις επιχειρήσεις ώστε να κατανοήσουν τις προκλήσεις του μέλλοντος και να αναπτύξουν στρατηγικές που θα επιτρέπουν στους ανθρώπους να ζουν καλύτερα και ευκολότερα στις μεγάλες πόλεις του 21ου αιώνα, η Διεθνής Ομοσπονδία Αυτοκινήτου-FIA Foundation, σε συνεργασία με τις εταιρίες Vodafone, EMBARQ και το «Forum για το Μέλλον», χρηματοδότησε και υποστήριξε το έργο σύνταξης μελέτης «Μεγαλουπόλεις σε κίνηση», για θέματα μελλοντικής αστικής κινητικότητας αλλά και προτεινόμενες λύσεις.

Σκοπός του έργου είναι η προώθηση και η στήριξη βιώσιμων λύσεων κινητικότητας για το μέλλον των ιδιωτικών και των δημόσιων οργανισμών. Η ερευνητική ομάδα που εργάστηκε στο 2010:

Συνέλεξε και παρουσίασε τις πλέον σύγχρονες αντιλήψεις και τάσεις σχετικά με την αειφόρο κινητικότητα. Στην πραγματικότητα υιοθετεί έξι λύσεις για βιώσιμη κινητικότητα, με βασική αρχή ότι οι οργανισμοί μπορούν να βοηθήσουν στην πόλη την πρόσβαση ανθρώπων, αγαθών, υπηρεσιών και πληροφοριών που χρειάζονται και να δώσουν παραδείγματα – όπου υπάρχουν.

Δημιουργία ολοκληρωμένων συστημάτων κυκλοφορίας: Οι μεταφορές, η πολεοδομία, οι επιχειρήσεις, οι δημόσιες υπηρεσίες, παροχής ενέργειας, οι εταιρίες διανομής τροφίμων δεν μπορούν πλέον να αντιμετωπίζονται μεμονωμένα. Υπάρχει ανάγκη για τη δημιουργία ολοκληρωμένων συστημάτων κυκλοφορίας, τα οποία θα προσφέρουν στους ανθρώπους επιλογή, ευελιξία και απρόσκοπτη συνδεσιμότητα αν ταξιδεύουν από το ένα μέρος στο άλλο ή πρόσβαση στα πράγματα που χρειάζονται.

Οι λύσεις πρέπει να είναι προσβάσιμες και προσιτές και για τους χαμηλού εισοδήματος ανθρώπους των αστικών κέντρων. Τα συστήματα κυκλοφορίας πρέπει να λειτουργούν για όλους, πλούσιους και φτωχούς, διασφαλίζοντας ότι καθένας έχει πρόσβαση σε αγαθά, υπηρεσίες και ευκαιρίες απασχόλησης.

Η κοινωνία πρέπει να περιορίσει τη χρήση αυτοκινήτου όταν θα παρέχει λύσεις στις αστικές μετακινήσεις: Ο τρέχων ρυθμός ανάπτυξης των ΙΧ αυτοκινήτων είναι απλά βιώσιμος, καθώς υπάρχουν ήδη ένα δισεκατομμύριο αυτοκίνητα στον κόσμο, αναμένεται δε να αυξηθούν κατά δύο δισεκατομμύρια μέσα σε λίγες δεκαετίες.

Οι πόλεις χρειάζονται εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης και πρέπει να σχεδιασθούν για ανθρώπους που δεν έχουν ή δεν χρησιμοποιούν αυτοκίνητο. Θα χρειαστούμε αστικές συνοικίες με την υποδομή για την εξυπηρέτηση των τοπικών κοινοτήτων, εμποδίζοντας την περαιτέρω εξάπλωσή τους, με ευκολία στο περπάτημα και άνετη πρόσβαση σε βασικά αγαθά και υπηρεσίες.

Ριζική βελτίωση της τεχνολογίας των καυσίμων: Με το πετρέλαιο να γίνεται όλο και πιο σπάνιο, ακριβό και με κίνδυνο για τη δημόσια ασφάλεια, θα πρέπει να εφαρμοστούν αυστηρότερα μέτρα ενεργειακής απόδοσης, καθώς και στροφή σε καύσιμα ανανεώσιμων πηγών, καθώς και σε καύσιμα με χαμηλές εκπομπές οξειδίων του άνθρακα.

Αλλαγή συμπεριφοράς: Πολλές από τις μελλοντικές προκλήσεις διαμορφώνονται από τις αξίες, τη συμπεριφορά και τις προτιμήσεις των ανθρώπων. Oλοι πρέπει να σκεφτούμε τρόπους για να επηρεάσουμε τη μαζική συμπεριφορά και κοινωνικών προτύπων με θετικό τρόπο για την προώθηση της χαμηλής κατανάλωσης και υγιεινό αστικό τρόπο ζωής. 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου