Τετάρτη, 17 Απριλίου 2019, 19:32:15

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Νέες καλλιέργειες arrow Στους λογαριασμούς 670.000 αγροτών οι επιδοτήσεις
Στους λογαριασμούς 670.000 αγροτών οι επιδοτήσεις
Πηγή: ΑΠΕ  25/10/12-09:45


«Ζεστό» χρήμα στους αγρότες από σήμερα Πέμπτη 25-10-2012, οπότε και μπορούν να προχωρήσουν στην εκταμίευση των επιδοτήσεων που δικαιούνται. Ωστόσο, για μια ολιγάριθμη μερίδα αγροτών οι ενισχύσεις έχουν «μπλοκαριστεί», καθώς οι έλεγχοι έδειξαν ότι είχαν κάνει χρήση παράνομων φυτοφαρμάκων. Βέβαια η επιδοτήσεις συνέπεσαν χρονικά με την νέα απεργία που έχουν σήμερα οι Τράπεζες.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο έκτακτης συνέντευξης τύπου που παραχώρησε εχθές η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ανακοινώθηκε ότι πιστώθηκε στους λογαριασμούς 670.000 αγροτών, η προκαταβολή του 50% των επιδοτήσεων που δικαιούνται. Το συνολικό ποσό ανέρχεται σε 1,1 δισ. ευρώ και η εκταμίευση του θα είναι δυνατή από σήμερα Πέμπτη. «Αναλογιζόμενοι τη δύσκολη συγκυρία, αντιλαμβάνεστε τη σπουδαιότητα να δώσουμε τώρα χρήματα αυτού του ύψους», δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθ. Τσαυτάρης, σημειώνοντας πως είναι η πρώτη φορά, που η ενίσχυση δίνεται τόσο γρήγορα.

Το υπόλοιπο 50% των επιδοτήσεων θα καταβληθεί μετά τις 15 Δεκεμβρίου 2012. Για σημαντική ένεση ρευστότητα έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάξιμος Χαρακόπουλος, τονίζοντας ως στόχος είναι στο μέλλον οι πληρωμές να γίνονται στην ώρα τους. Να μην αποτελούν είδηση αλλά να είναι ο κανόνας. «Όταν η πολιτεία αξιώνει από τους πολίτες της να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους προς το κράτος, οφείλει να είναι από την πλευρά της αξιόπιστη στις δεσμεύσεις», είπε χαρακτηριστικά.

Εν τω μεταξύ, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι για πρώτη φορά «μπλοκάρονται» επιδοτήσεις επειδή αγρότες έκαναν αποδεδειγμένα χρήση παράνομων φυτοφαρμάκων. Πρόκειται για 8 με 10 περιπτώσεις ενώ οι έλεγχοι συνεχίζονται. Πρόθεση του υπουργείου είναι να δώσει ένα σαφές μήνυμα στους αγρότες πως είναι αποφασισμένο να πατάξει το κύκλωμα εμπορίας παράνομων φυτοφαρμάκων και να διαφυλάξει την υγεία των καταναλωτών. Επίσης, ειδική αναφορά έγινε στην ψηφιακή υποδομή που «χτίζεται» στον ΟΠΕΚΕΠΕ που θα δίνει την δυνατότητα αποτελεσματικότερων ελέγχων και διασταυρώσεων. Όπως είπε ο κ. Τσαυτάρης ότι «στόχος είναι να ελεγχθεί και το τελευταίο ευρώ που μπαίνει σε αυτόν τον τόπο». Προανήγγειλε δε, πως σύντομα θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα που αφορούν στην χρηματοδότηση νέων αγροτών.


 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου