Πέμπτη, 18 Απριλίου 2019, 06:02:15

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Νέες καλλιέργειες arrow Σε 3.937 οι αιτήσεις για διανομή δημόσιας γεωργικής γης
Σε 3.937 οι αιτήσεις για διανομή δημόσιας γεωργικής γης
Πηγή: ΑΠΕ  18/10/12-15:24

Σε 3.937 ανέρχονται οι οριστικές αιτήσεις που υποβλήθηκαν στον Οργανισμό Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων, Προσανατολισμόυ και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ) για μίσθωση δημόσιας γεωργικής γης. Πρόκειται για το πρόγραμμα διανομής γης σε ανέργους, νέους αγρότες, πτυχιούχους γεωτεχνικής σχολής (ΑΕΙ ή ΑΤΕΙ) ημεδαπής ή αλλοδαπής και επαγγελματίες αγρότες βάσει συγκεκριμένης μοριοδότησης, με αντίτιμο 5 ευρώ το στρέμμα ανά καλλιεργητική περίοδο και ανώτατο όριο τα 100 στρέμματα ανά άτομο.

Όπως προκύπτει από στοιχεία που διαβιβάστηκαν στη Βουλή από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιο Τσαυτάρη, από το σύνολο των 3.937 οριστικών αιτήσεων, οι 697 αιτήσεις υποβλήθηκαν από νέους έως 35 ετών με πτυχίο Γεωτεχνικής Σχολής (ΑΕΙ ή ΑΤΕΙ) ημεδαπής ή αλλοδαπής.

Οι 1.204 είναι από νέους έως 35 ετών, οι 1.361 από ανέργους εγγεγραμμένους στα αρχεία του ΟΑΕΔ, 399 από νέους αγρότες σύμφωνα με το άρθρο 22 του Καν.1698/2005 και 346 από επαγγελματίες αγρότες. Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης επισημαίνει ότι το ποσοστό της κατηγορίας «νέοι ηλικίας έως 35 ετών με πτυχίο Γεωτεχνικής Σχολής» ανέρχεται σε περίπου 16%, ενώ το ποσοστό αυτών που έχουν ήδη υπογράψει συμβάσεις μίσθωσης ανέρχεται σε 46% επί του συνόλου των συμβάσεων που έχουν υπογραφεί σε όλη τη χώρα. «Η υποστήριξη των νέων επιστημόνων αλλά και γενικότερα των νέων της χώρας μας, σε συνδυασμό με την αξιοποίηση της επιστημονικής προόδου και της καινοτομίας, αποτελεί για το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ένα από τα θεμέλια για την ανάπτυξη της γεωργίας αλλά και της Ελληνικής περιφέρειας», αναφέρει ο υπουργός.


 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου