Κυριακή, 14 Απριλίου 2019, 11:42:00

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Νέες καλλιέργειες arrow Εξετάζεται η επιβολή ξεχωριστού φόρου για τα αγροτεμάχια
Εξετάζεται η επιβολή ξεχωριστού φόρου για τα αγροτεμάχια
Πηγή: Express.gr
ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ φόρο για τα αγροτεμάχια και τις λοιπές εδαφικές εκτάσεις εκτός σχεδίου πόλεως εξετάζει  η κυβέρνηση, ο οποίος θα επιβάλλεται ανάλογα με τα χαρακτηριστικά και την επιφάνεια της καλλιεργήσιμης γης.
Το υπουργείο Οικονομικών θεωρεί ότι είναι πολύ δύσκολο να ενταχθούν τα αγροτεμάχια στον ενιαίο φόρο που θα επιβληθεί από το 2013 στα υπόλοιπα ακίνητα και ως εκ τούτο επεξεργάζεται ένα διαφορετικό καθεστώς.  
Τα  συγκεκριμένα ακίνητα θα φορολογούνται ξεχωριστά, με συγκεκριμένα ποσά φόρου ανά τετραγωνικό μέτρο γης, τα οποία θα κλιμακώνονται ανάλογα με ορισμένα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους, τα οποία έχουν ήδη καταγραφεί από τους φορολογούμενους στο έντυπο Ε9.

Τέτοια χαρακτηριστικά, τα οποία θα λαμβάνονται υπόψη, είναι το είδος της εδαφικής έκτασης (π.χ. αγρός, αγροτεμάχιο, βοσκότοπος κ.λπ.), η απόστασή της από τη θάλασσα, το εάν η έκταση είναι αρδευόμενη ή όχι, το εάν έχει πρόσοψη ή προσόψεις σε εθνικό, επαρχιακό ή αγροτικό δρόμο και το εάν έχει εντός της επιφανείας της και ανεγερθέντα κτίσματα.

Παράλληλα εξετάζονται δύο εναλλακτικές προτάσεις για τον τρόπο υπολογισμού του αφορολογήτου ορίου που θα ισχύσει στο πλαίσιο του νέου ενιαίου φόρου ακινήτων. Σύμφωνα με τη μία πρόταση, για κάθε φορολογούμενο πρέπει να ισχύσει αφορολόγητο όριο μεταξύ 100.000 και 200.000 ευρώ, το οποίο θα αφαιρείται από τη συνολική φορολογητέα αξία της ακίνητης περιουσίας του. Σύμφωνα με μία άλλη πρόταση, θα πρέπει να μείνει αφορολόγητη μία μόνο κατοικία κάθε φορολογούμενου μέχρι ένα όριο αξίας (π.χ. 50.000, 100.000 ή 150.000 ευρώ) και μέχρι ένα όριο επιφάνειας (π.χ. 80, 100 ή 120 τ.μ.). Από κει και πέρα όλη η υπόλοιπη αξία της ακίνητης περιουσίας θα πρέπει να υπόκειται σε φόρο.

Στο τραπέζι βρίσκεται και το ενδεχόμενο να ισχύσουν συντελεστές φορολόγησης κλιμακούμενοι μέχρι και πάνω από 2%, ανάλογα με το ύψος της συνολικής φορολογητέας αξίας της ακίνητης περιουσίας κάθε φυσικού προσώπου.


 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου