Τετάρτη, 17 Απριλίου 2019, 19:26:21

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Νέες καλλιέργειες arrow Ευκαιρία για την Ελλάδα η παγκόσμια αύξηση ζήτησης βιολογικών προϊόντων
Ευκαιρία για την Ελλάδα η παγκόσμια αύξηση ζήτησης βιολογικών προϊόντων
Πηγή: ΑΠΕ  03/10/12-15:06

Μεγάλα περιθώρια αύξησης των ελληνικών εξαγωγών υπάρχουν στον τομέα των βιολογικών αγροτικών προϊόντων προς τη Γερμανία και σε όλο τον κόσμο, χάρη στην αυξητική τάση της γερμανικής και παγκόσμιας ζήτησής τους. Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων στην ημερίδα με θέμα: «Προώθηση Αγροτικών Προϊόντων» που πραγματοποιήθηκε το πρωί στο χώρο των Λουτρών Λαγκαδά, στο πλαίσιο πρωτοβουλίας για την δημιουργία Ελληνογερμανικού Δικτύου Δήμων - Περιφερειών και Πολιτών, ο διευθύνων σύμβουλος της «Naturland», η οποία εκπροσωπεί 5000 βιοκαλλιεργητές σε όλο τον κόσμο, κ. Steffen Resse.

Όπως είπε ο κ. Resse, η Γερμανία είναι η μεγαλύτερη αγορά βιολογικών προϊόντων στην Ευρώπη, ύψους 6 δισ. ευρώ το 2011, ποσό το οποίο αναμένεται αυξημένο κατά 10% μέσα στο 2012 και με αυξητική τάση κατά το ίδιο ποσοστό και για το 2013. Η Γερμανία εισάγει το 40% της εγχώριας κατανάλωσής της σε βιολογικά προϊόντα από όλο τον κόσμο (το 60% καλύπτεται από εγχώριες παραγωγές). Η Ελλάδα είναι η τρίτη κατά σειρά χώρα στις εξαγωγές βιολογικών προς τη Γερμανία, με την Ιταλία και την Ισπανία να προηγούνται, ενώ υπάρχουν ακόμη μεγαλύτερα περιθώρια ελληνικών εξαγωγών για λάδια, κρασιά και άλλα βιολογικά προϊόντα.

«Η παγκόσμια αγορά βιολογικών προϊόντων θα έχει μέσα στο 2012 μια αύξηση της ζήτησης βιολογικών προϊόντων διατροφής κατά 5%. Η παγκόσμια αγορά βιολογικών ανέρχεται σε 44,5 δισ. δολάρια ετησίως και από αυτά 20 δισ. είναι η αγορά των ΗΠΑ» τόνισε ο κ. Resse.

Κατά την διάρκεια της ημερίδας εκπρόσωποι σε διάφορους τομείς της παραγωγής και διακίνησης αγροτικών προϊόντων από τη Γερμανία διατύπωσαν τις απόψεις τους για ζητήματα τεχνογνωσίας, με βάση την γερμανική εμπειρία, σε εξειδικευμένα θέματα που αφορούν την ελληνική πλευρά.

«Σημαντικό είναι να ελέγξει η κάθε περιοχή τις δυνατότητες ενός συγκεκριμένου προϊόντος το οποίο ομαδικά μπορεί να προωθηθεί στις αγορές στο εξωτερικό. Το ομαδικό εξαγωγικό μάρκετινγκ σε συνδυασμό με το χαρακτηρισμό του προϊόντος (Brand name) μπορεί να κάνει τη διαφορά και είναι αυτό που χρειάζεται η χώρα», τόνισε ο αντιπρόσωπος στην Ελλάδα του εκθεσιακού φορέα της πόλης Ντίσελντορφ (Messe Dusseldorf) Πέτρος Μιχελιδάκης.

Την ημερίδα παρακολούθησε και αντιπροσωπεία του δημοτικού συμβουλίου του αδελφοποιημένου, με τον δήμο Λαγκαδά, δήμου Steglitz - Zehlendorf του Βερολίνου, με επικεφαλής τον δήμαρχο Nobert Kopp, ενώ παρέστη και ο πρόξενος της ΟΔΓ στη Θεσσαλονίκη Βόλφγκανγκ Ομπερμάγιερ. Η αντιπροσωπεία του δήμου Steglitz - Zehlendorf θα φιλοξενηθεί στο δήμο Λαγκαδά ως τις έξι του μηνός και θα περιηγηθεί στα αξιοθέατα της περιοχής από τον δήμαρχο Ιωάννη Αναστασιάδη, προκειμένου να διαπιστώσει τις εκπληκτικές δυνατότητες της περιοχής στον ιαματικό τουρισμό, τον οικοτουρισμό, τα ποιοτικά προϊόντα διατροφής, κ.α. Το απόγευμα στις 7.30 στο χώρο της Λουτρόπολης, θα πραγματοποιηθεί η θεμελίωση της «Πλατείας Αδελφοποιήσεων» με την τοποθέτηση τμήματος από τα απομεινάρια του τείχους του Βερολίνου, που έχει φέρει μαζί του ο αδελφοποιημένος δήμος.

Ο δήμαρχος Λαγκαδά Ιωάννης Αναστασιάδης τόνισε ότι οι «γέφυρες συνεργασίας» που οικοδομούνται από την αυτοδιοίκηση μπορούν να συμβάλουν ουσιαστικά στην ανάπτυξη της οικονομικής δραστηριότητας της περιοχής και την ανάδειξη των μοναδικών χαρακτηριστικών που διαθέτει.


 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου