Τετάρτη, 17 Απριλίου 2019, 02:55:30

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Νέες καλλιέργειες arrow Κέντρο Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας στη Θεσσαλονίκη - ενδιαφέρον για χρήση γης
Κέντρο Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας στη Θεσσαλονίκη - ενδιαφέρον για χρήση γης
Πηγή: ΑΠΕ  28/09/12-15:10

Ένα άτυπο σχολείο εκπαίδευσης ενηλίκων που έχουν μία συγκεκριμένη επιχειρηματική ιδέα πάνω στην αγροδιατροφικό τομέα και επιθυμούν να την υλοποιήσουν, θα λειτουργήσει από φέτος στη Θεσσαλονίκη, με πρωτοβουλία της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής.

Πρόκειται για το νεοσύστατο Κέντρο Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας – το πρώτο στο είδος του στην Ελλάδα - που θα λειτουργήσει από τις 23 Οκτωβρίου στις εγκαταστάσεις της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, με μικρά τμήματα ενηλίκων που σχετίζονται ήδη με τον χώρο της γεωργίας ή της κτηνοτροφίας και θέλουν να εκπαιδευτούν σε θέματα οργάνωσης και διοίκησης, σχεδίασης επιχειρηματικού πλάνου και χρηματοδότησής του, με στόχο να μπορέσουν να αναπτύξουν το δικό τους επιχειρηματικό όραμα στο χώρο της παραγωγής, μεταποίησης και διακίνησης αγροτικών προϊόντων υψηλής ποιότητας.

«Δεν πρόκειται για ένα τυπικό τμήμα σπουδών, αλλά για άτυπη εκπαίδευση ενηλίκων, που προσαρμόζεται στις ανάγκες τους και οδηγεί στην δημιουργία της δικής τους επιχείρησης. Συνεπώς, οι υποψήφιοι οφείλουν να έρθουν στο Κέντρο με την επιχειρηματική ιδέα τους, να έχουν ένα όραμα, και φυσικά να έχουν κάποια σχέση με τον τομέα στον οποίο θα στραφούν» εξηγεί στο ΑΜΠΕ ο υπεύθυνος του Κέντρου, διευθυντής Έρευνας και Εκπαίδευσης Ενηλίκων της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, Ευάγγελος Βέργος.

Η φοίτηση θα γίνεται σε τρεις κύκλους, που θα ξεκινούν το φθινόπωρο και θα ολοκληρώνονται την άνοιξη. Ο πρώτος κύκλος, διάρκειας 12 εβδομάδων, θα περιλαμβάνει τρία μαθήματα, που θα αφορούν στη δημιουργία επιχειρηματικής σκέψης, οργάνωσης και διοίκησης μικρομεσαίων επιχειρήσεων και στην εκμάθηση μίας τέχνης που θα επιλέγει ο κάθε ενδιαφερόμενος (π.χ. μελισσοκομία). Ο δεύτερος και τρίτος κύκλος θα γίνονται σχεδόν παράλληλα, και θα παρέχουν στους συμμετέχοντες συμβουλευτική για το στήσιμο του επιχειρηματικού τους πλάνου, με συνεργάτες εκτός Σχολής, αλλά και τρόπους εξεύρεσης χρηματοδότησης και επενδυτών, βάση του ευρωπαϊκού και αμερικανικού συστήματος που στηρίζεται κυρίως σε ιδιώτες και όχι σε δημόσιους φορείς ή προγράμματα.

Τα δίδακτρα για το σύνολο της παρακολούθησης ανέρχονται στα 2.650 ευρώ (650 ευρώ ο πρώτος κύκλος και 2.000 ευρώ ο δεύτερος και ο τρίτος), ενώ θα δίνεται η δυνατότητα υποτροφίας από την Σχολή στα καλύτερα επιχειρηματικά σχέδια.
Αύξηση ενδιαφέροντος για την γεωργία κατά 250% Οι λόγοι που οδήγησαν στην λειτουργία ενός τέτοιου κέντρου οφείλονται πρωτίστως στο μεγάλο ενδιαφέρον, τα τελευταία δύο χρόνια, όλο και περισσότερων ανθρώπων, να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους γύρω από την γη ή να στρέψουν εξολοκλήρου την ενασχόλησή τους σε δραστηριότητες γεωργικές και κτηνοτροφικές.

«Οι τομείς και οι θεματικές που προσφέρει η Αμερικανική Γεωργική Σχολή είναι περισσότερο επίκαιρες από ποτέ, λόγω της οικονομικής κρίσης, που έχει στρέψει πολύ κόσμο στην ενασχόληση με την γη» αναφερεί ο κ.Βέργος.
Είναι χαρακτηριστικό ότι πριν 12 χρόνια, η Σχολή διέθετε μόλις μία θεματική, στην οποία συμμετείχαν πέντε άτομα. Πέρσι, προσφέρθηκαν 17 διαφορετικές θεματικές, τις οποίες παρακολούθησαν 450 άτομα, και φέτος θα υλοποιηθούν 22 θεματικές, στις οποίες αναμένεται ο αριθμός των συμμετεχόντων να ξεπεράσει τους 500.
«Τα τελευταία δύο χρόνια οι αιτήσεις ενηλίκων που θέλουν να παρακολουθήσουν κάποιο από τα προγράμματα της Σχολής, αυξήθηκαν κατά 245%» λέει χαρακτηριστικά ο κ.Βέργος.

Οι θεματικές αυτές, διαρκούν συνήθως ένα εξάμηνο και έχουν σεμιναριακό και τεχνικό χαρακτήρα, καθώς οι συμμετέχοντες μαθαίνουν να παράγουν αγροδιατροφικά προϊόντα στις εγκαταστάσεις της Σχολής. Μερικές από τις θεματικές που προσφέρονται είναι η τυροκομία, η μελισσοκομία, η παραγωγή οίνου και μπύρας, η μεσογειακή διατροφή, η καλλιέργεια αυτοφυών αρωματικών φυτών και βοτάνων, κηπουρική, εκτροφή σαλιγκαριών, καλλιέργεια μανιταριών, αμπελουργία, ελαιοκομία, κτηνοτροφία κ.α.

Η λειτουργία του Κέντρου έρχεται να συμπληρώσει, εξάλλου, ένα κενό γνώσης που υπήρχε στην αγορά του «επιχειρείν», κυρίως από τους ανθρώπους της γεωργίας ή της κτηνοτροφίας. «Καινοτομία θεωρείται πλέον το να μπορεί να ανταπεξέλθει κανείς στη νέα οικονομική κατάσταση, και όχι η χρήση της τεχνολογίας» καταλήγει ο κ.Βέργος.
Τα εγκαίνια του Κέντρου Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας θα πραγματοποιηθούν σήμερα στις 19.00.


 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου