Δευτέρα, 15 Απριλίου 2019, 22:08:56

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Νέες καλλιέργειες arrow Καλλιέργειες ροδιάς ανθίζουν στη Γορτυνία
Καλλιέργειες ροδιάς ανθίζουν στη Γορτυνία
Πηγή: Express.gr
Μήνυμα αισιοδοξίας, στις δύσκολες ημέρες που βιώνει η χώρα, στέλνει μια ομάδα 75 ατόμων, από την ορεινή περιοχή της Γορτυνίας, οι οποίοι, μοιραζόμενοι ένα κοινό όραμα, πριν από ενάμισι χρόνο, δημιούργησαν την πολυμετοχική εταιρεία ΑΛΦΕΙΟΣ ΡΟΔΙ ΑΕ, που αποσκοπεί στην ανάπτυξη οργανωμένης, συστηματικής και καθετοποιημένης καλλιέργειας ροδιάς στην περιοχή. Πρόκειται για μια μικρή ομάδα ανθρώπων, οι μισοί από τους οποίους είναι επαγγελματίες αγρότες και οι υπόλοιποι, επιστήμονες και υπάλληλοι. Όλοι δηλώνουν εραστές της υπαίθρου και επιστρέφουν στην επαρχία, προκειμένου να συμπληρώσουν το εισόδημά τους.

Η έδρα της εταιρείας βρίσκεται στο Καλλιάνι, ένα μικρό χωριό της Γορτυνίας, με ελάχιστους κατοίκους. Πρόεδρος της, είναι ο εμπνευστής της ιδέας, ένας άνθρωπος της αγοράς, ο Παρασκευάς Παρασκευόπουλος, που κατοικεί μόνιμα στη Θεσσαλονίκη. Πρόσφατα, φύτεψε τις δικές του ροδιές στα πατρικά του χωράφια στη Γορτυνία και, μιλώντας για τους συνεργάτες του, μετόχους της εταιρείας που δημιούργησαν, δηλώνει πως «είμαστε εραστές της γης και της επιβίωσης».

Ήδη, δεκαπέντε χωριά στη Γορτυνία και έξι στην Ηλεία εμπλέκονται στο εγχείρημα και έχουν φυτευτεί σε έκταση περίπου 400 στρεμμάτων, τα πρώτα 20.000 δενδρύλλια ροδιάς, για παραγωγή ροδιού ποικιλίας «Wonderful», μιας ποικιλίας ροδιού με ισχυρή αντιοξειδωτική δράση.

Ο πρόεδρος της εταιρείας, μιλώντας στο ΑΜΠΕ, επισήμανε ότι στόχος είναι η ανάπτυξη της καλλιέργειας στο ανάγλυφο της κοιλάδας των ποταμών Αλφειού, Λάδωνα και Ερυμάνθου, όπου φιλοδοξούν, σε ένα χρόνο από σήμερα, να έχουν φυτευτεί συνολικά 100.000 δενδρύλλια ροδιάς, σε έκταση περίπου 2.000 στρεμμάτων.

Ο Παρασκευάς Παρασκευόπουλος υπογράμμισε, επίσης, ότι δημιούργησαν τη συγκεκριμένη εταιρεία στο πλαίσιο της συνεργατικότητας. Δεν περιορίζονται απλά στην καλλιέργεια της ροδιάς, αλλά εργάζονται στο πλαίσιο ολοκληρωμένης διαχείρισης των προϊόντων «χτίζοντας» ένα ισχυρό κι αξιόπιστο εμπορικό σήμα, με τη φιλοδοξία διακίνησης του προϊόντος και παραγώγων του σε σύνολο περίπου δέκα κωδικών, όπως είπε. Αυτό, ουσιαστικά, σημαίνει ότι πρόκειται για συστηματική καλλιέργεια με αυστηρή εσωτερική πιστοποίηση, βιώσιμη και ενδιαφέρουσα, με αναγνωρισιμότητα στην παγκόσμια αγορά ροδιού.

Ο κ. Παρασκευόπουλος υπογράμμισε ότι υπάρχει στρατηγική συνεργασία με την εταιρεία Ροδώνας ΑΕ στο Κιλκίς, η οποία δραστηριοποιείται στις καλλιέργειες ροδιάς, καθώς έχει υπογραφεί σχετικό πρωτόκολλο. Παράλληλα, αποκάλυψε ότι η ροδιά αποτελεί μια δυναμική καλλιέργεια κι έχει απόδοση τέσσερις με πέντε φορές μεγαλύτερη από αυτήν της ελιάς, που ήταν η παραδοσιακή καλλιέργεια της περιοχής.


 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου