Πέμπτη, 18 Απριλίου 2019, 17:38:59

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Νέες καλλιέργειες arrow New York Times: Το πλούσιο αγροτικό παρελθόν των Ελλήνων οδηγός για το μέλλον
New York Times: Το πλούσιο αγροτικό παρελθόν των Ελλήνων οδηγός για το μέλλον
Πηγή: ΑΠΕ  09/01/12-20:58

Η οικονομική κρίση οδηγεί αρκετούς Έλληνες στην επαρχία και στην αγροτική ενασχόληση. Η εφημερίδα New York Times, με πρωτοσέλιδη ανταπόκριση από τη Χίο, προβάλλει το φαινόμενο που παρατηρείται τον τελευταίο καιρό στην πατρίδα μας, με αύξηση του αριθμού των πολιτών που εγκαταλείπουν τα αστικά κέντρα λόγω της ανεργίας αναζητώντας καλύτερες συνθήκες ζωής.

Μεταξύ άλλων, στο δημοσίευμα τονίζεται ότι λόγω της αυξανόμενης ανεργίας στο 18% από το 12% που ήταν πέρσι, ο αγροτικός τομέας στην Ελλάδα παρουσιάζει μεγάλη άνοδο, με τη δημιουργία 32.000 νέων θέσεων εργασίας μεταξύ 2008-10, ενώ όπως αναφέρει ο Πάνος Κανέλλης, πρόεδρος της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής στη Θεσσαλονίκη, τα τελευταία δύο χρόνια έχουν τριπλασιαστεί οι αιτήσεις για μαθήματα όπως τυροκομία και οινοποιία.

Στην ανταπόκριση καταγράφεται η "νέα πραγματικότητα" στην προσπάθεια αναζήτησης εργασίας και η τάση πολλών συμπατριωτών μας, κυρίως νέων, να δημιουργούν οι ίδιοι νέες επαγγελματικές ευκαιρίες με αγροτικές και κτηνοτροφικές εφαρμογές.

Συγκεκριμένα, γίνεται αναφορά σε περιπτώσεις ατόμων που με φαντασία και αγάπη δίνουν ελπίδα στη ζωή τους, αξιοποιώντας τις απεριόριστες δυνατότητες που προσφέρουν η γεωργία, η κτηνοτροφία και η αλιεία.

Για παράδειγμα, οι 31χρόνοι γεωπόνοι, Νίκος Γαβαλάς και Αλεξάνδρα Τρίχα, οι οποίοι έλαβαν την απόφαση να μετακομίσουν από την Αθήνα στη Χίο, λόγω προβλήματος εξεύρεσης εργασίας και υψηλού κόστους ζωής στην ελληνική πρωτεύουσα, την περασμένη χρονιά ξεκίνησαν μια νέα εργασία με εξαγωγή βρώσιμων σαλιγκαριών.
Όπως επισημαίνεται, ενώ η ελληνική οικονομία βυθίζεται περισσότερο στην άβυσσο, το ζευγάρι αποτελεί ένα αντιπροσωπευτικό παράδειγμα επιστροφής στην ύπαιθρο, κοιτάζοντας το πλούσιο αγροτικό παρελθόν των Ελλήνων ως οδηγό για το μέλλον.

Ο κ. Γαβαλάς και η κ. Τρίχα επέλεξαν να εγκατασταθούν στη γενέτειρά τους, τη Χίο, όπου δημιούργησαν το αγρόκτημά τους με χιλιάδες σαλιγκάρια, χρησιμοποιώντας 50.000 δολάρια από τις οικονομίες μιας ζωής των οικογενειών τους.

Μέσα από δηλώσεις και εκτιμήσεις υπογραμμίζεται ότι για τους νέους της χώρας μας η μόνη επιλογή σήμερα είναι η μετάβασή τους στην ελληνική ύπαιθρο ή η μετανάστευση προς άλλα κράτη για αναζήτηση δουλειάς.


 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου