Παρασκευή, 19 Απριλίου 2019, 03:22:43

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Νέες καλλιέργειες arrow Μέσω δορυφόρου αποκαλύπτονται τα "μυστικά" του κρασιού
Μέσω δορυφόρου αποκαλύπτονται τα "μυστικά" του κρασιού
Πηγή: Express.gr
Μπορεί μέχρι πρότινος ο αμπελουργός, αλλά και ο οινοποιός να καταλάβαιναν ότι έφτασε η ώρα του τρύγου, συνδυάζοντας γνώσεις και εμπειρίες αιώνων, που περνούν από γενιά σε γενιά, σήμερα, όμως, η τεχνολογία έρχεται να τους «λύσει» τα χέρια, προσφέροντάς τους εργαλεία για μια αμπελουργία ακριβείας και υψηλών προδιαγραφών.

    Πρόκειται για το καινοτόμο, γαλλικής προέλευσης, υπερσύγχρονο «εργαλείο» διαχείρισης αμπελώνων, που βασίζεται στην επεξεργασία, με εξειδικευμένο λογισμικό, δορυφορικών εικόνων της περιοχής του, καθώς και τη διαμόρφωση ολοκληρωμένων δράσεων προς την κατεύθυνση της αμπελουργίας ακριβείας.

    Το «εργαλείο» αυτό, που φέρει την επωνυμία «Oenoview», θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στη χώρα μας, στις 3 Δεκεμβρίου, από το ελληνικό οινοποιείο «Οινοφόρος» του 'Αγγελου Ρούβαλη, που το υιοθέτησε φέτος. Η παρουσίαση θα γίνει στο πλαίσιο της διοργάνωσης του «Χάρτη των Γεύσεων», που θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη.

    Το «Oenoview» μετρά τέσσερα χρόνια ζωής και είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας ανθρώπων που ξέρουν από δορυφόρους (όπως η Astrium Services, θυγατρική της ευρωπαϊκής αεροδιαστημικής EADS) και ανθρώπων που ξέρουν από αμπέλια και κρασιά (όπως το Συνεταιριστικό Ινστιτούτο Οίνου, Institut Cooperatif du Vin ICV, της Γαλλίας).

    Η υιοθέτηση του «Oenoview» από το ελληνικό οινοποιείο «Οινοφόρος» του 'Αγγελου Ρούβαλη στοχεύει στο θεαματικό εξορθολογισμό της παραγωγής και στη δημιουργία «μεγάλων» κρασιών, με προοπτικές διεθνούς καριέρας, όπως δήλωσε ο ίδιος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

    Η καινοτόμος αυτή τεχνολογία, εφαρμόστηκε επί ελληνικού εδάφους, σε έκταση 200 στρεμμάτων, στις πλαγιές της Αιγιαλείας, ορεινά του Αιγίου και οι πρώτες δορυφορικές φωτογραφίσεις του αμπελώνα ελήφθησαν στις 31/8 και 1/9.

    Η θεώρηση του αμπελώνα από ψηλά, με το δορυφόρο να περιστρέφεται στα 900 χιλιόμετρα πάνω από τη γη, όπως αποδείχτηκε στην πράξη επιτρέπει την ακριβή παρακολούθηση της βλάστησης και της παραγωγής των αμπελώνων, αλλά και τον εντοπισμό της χωρικής διαφοροποίησης των σταφυλιών, ακόμα και μέσα στα όρια του ίδιου του αμπελιού.

    Τα αντικειμενικά αποτελέσματα των φωτογραφικών λήψεων, μέσω του Oenoview, «βοηθούν τον αμπελουργό, αλλά και οινοποιό να πάρει τις σωστές αποφάσεις την κατάλληλη στιγμή», υπογράμμισε ο κ. Ρούβαλης.

    Μεγάλη συμμετοχή στο «Χάρτη των Γεύσεων»

    Περισσότεροι από 90 Έλληνες οινοποιοί και εισαγωγείς κρασιών από Κύπρο, Γαλλία, Ιταλία, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία και Ισπανία, θα δώσουν και φέτος δυναμικό «παρών» στο Χάρτη των Γεύσεων, την οινική εκδήλωση που διοργανώνει η Wine Plus, το Σαββατοκύριακο 3-4 Δεκεμβρίου, στην αποθήκη ΄Γ, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

    Μεταξύ των οινοποιών, συμπεριλαμβάνονται και τέσσερις νέοι, που κάνουν το «ντεμπούτο» τους στη διοργάνωση φέτος, προερχόμενοι από περιοχές της Β. Ελλάδας.

    Στη διάρκεια της διοργάνωσης, που θα λειτουργεί από τις 12 το μεσημέρι ως τις 9 το βράδυ, θα λειτουργήσει και φέτος το χριστουγεννιάτικο «Wine Plus Bazaar», από όπου οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να αγοράσουν σπάνιες φιάλες και συσκευασίες κρασιών, που θα προσφέρουν οι οινοποιοί-εκθέτες του Χάρτη των Γεύσεων. Τα έσοδα από την πώλησή τους θα διατεθούν στο Σύλλογο Συνδρόμου Down Ελλάδας.

    Επισημαίνεται ότι στο πλαίσιο της διοργάνωσης θα πραγματοποιηθεί και φέτος πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων- από συζητήσεις μέχρι και παρουσιάσεις βιβλίων. Μεταξύ άλλων, ο οινοποιός Παναγιώτης Γεωργιάδης πρόκειται να καταθέσει πρόταση για τη δημιουργία Δικτύου Μικρών Οινοποιών, σε πανελλαδικό επίπεδο.

    Όπως ανέφερε, στόχος είναι «όλοι εμείς οι μικροί οινοποιοί να δημιουργήσουμε έναν μεγάλο οινοποιό, έτσι ώστε να πετύχουμε καλύτερη προβολή, αλλά και διάθεση των προϊόντων μας, εντός και εκτός ελληνικών συνόρων».


 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου