Σάββατο, 13 Απριλίου 2019, 20:24:32

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Ποσειδώνια arrow Γεώργιος Μπενέτος, πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά: Καινοτόμα σχέδια θα βοηθήσουν το λιμάνι του Πειραιά
Γεώργιος Μπενέτος, πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά: Καινοτόμα σχέδια θα βοηθήσουν το λιμάνι του Πειραιά
«Το μεγάλο μυστικό αλλά συγχρόνως και ένας επιθυμητός στόχος για την πόλη του Πειραιά και τον εμπορικό κόσμο που εδρεύει στην πόλη αυτή είναι η ισόρροπη ανάπτυξη του λιμανιού και της ίδιας της πόλης.

Παράλληλα χρειάζεται ένα πραγματοποιήσιμο αναπτυξιακό σχέδιο για την πόλη που θα περιλαμβάνει αναπλάσεις, απαλλοτριώσεις, συγκοινωνιακές ρυθμίσεις με λύσεις, περιφερειακές διόδους και αντιμετώπιση του όγκου των μετακινήσεων που προκαλούνται από το λιμάνι. Κατά περιόδους όλοι οι φορείς της πόλης έχουν ασχοληθεί και έχουν προκαλέσει τον παραγωγικό διάλογο μεταξύ τους αλλά και με την πολιτεία γύρω από τα θέματα αυτά, με ουσιαστικές κινήσεις και εφικτούς στόχους, προκειμένου να βοηθήσουν και να προσανατολίσουν τα αρμόδια υπουργεία στην ανάδειξη των προβλημάτων αλλά και στον σχεδιασμό για μια εξελικτική πορεία προς την ευημερία και την ανάπτυξη τόσο του λιμανιού όσο και του Πειραιά σε παράλληλες τροχιές.

Το διαμορφούμενο σκηνικό από τις πρόσφατες εξελίξεις που θέλουν μικρό διαθέσιμο εισόδημα στον Έλληνα καταναλωτή καταδίκασαν την αγορά και της επέβαλαν μια συμπεριφορά αστάθειας, πανικού, μαρασμού και σε καμία περίπτωση δεν διαφαίνονται σημάδια ανάκαμψης. Το ίδιο ασταθές κλίμα και στην περίπτωση του ξεπουλήματος του πιο ζωντανού και κερδοφόρου κομματιού του ευρύτερου δημόσιου τομέα και κατ’ επέκταση της ελληνικής οικονομίας.

Καινοτόμα σχέδια και επενδύσεις

Για την περιοχή του Πειραιά αλλά και την ευρύτερη περιοχή πιστεύω ότι χρειάζεται ένας σχεδιασμός που θα περιλαμβάνει καινοτόμα σχέδια, νέες ιδέες και επενδύσεις, που θα βοηθήσουν την τοπική κοινωνία και το εμπόριο.

Ειδικά για τα νησιά του Αργοσαρωνικού χρειάζονται συντονισμένες προσπάθειες για την αύξηση της τουριστικής κίνησης με επενδύσεις μακροπρόθεσμου χαρακτήρα που θα περιλαμβάνουν εναλλακτικές μορφές τουρισμού.

Επίσης, ως εκπρόσωπος του πιο ζωντανού κομματιού της ελληνικής οικονομίας, της μικρομεσαίας επιχείρησης του Πειραιά, της πόλης που φιλοδοξεί να λέγεται το μεγαλύτερο ναυτικό και εμπορευματικό κέντρο της χώρας και ένα από τα σημαντικότερα της Μεσογείου, θεωρώ ότι τα επαγγέλματα που έχουν άμεση σχέση με τη ναυτιλία χρήζουν εκσυγχρονισμού, ώστε να ανταποκριθούν στο σύγχρονο τοπίο των προκλήσεων μέσα στη διεθνή και παγκοσμιοποιημένη εμπορική αγορά.

«Ποσειδώνια 2008»

Ελπίζουμε όλοι με τη διοργάνωση τέτοιων εκθέσεων και διοργανώσεων τέτοιου βεληνεκούς να υπάρξει όφελος στη χώρα μας και την πόλη του Πειραιά, για μια αναστροφή του κλίματος και ενδυνάμωση της αγοραστικής και τουριστικής κίνησης. Το ανέβασμα των υποδομών και των σωστών επενδύσεων θα θωρακίσουν τη χώρα και θα την οδηγήσουν σε μία αναπτυξιακή πορεία μέσα σε ένα άκρως ανταγωνιστικό περιβάλλον γενικότερα που διαμορφώνεται διεθνώς. Η επιτυχία των «ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΩΝ 2008», μιας έκθεσης παγκοσμίου φήμης και ενδιαφέροντος, φέρνει θετικά αποτελέσματα στη διοργανώτρια χώρα, στην προκειμένη περίπτωση στη χώρα μας, που πρέπει να αξιολογηθούν όμως σωστά και να τα εκμεταλλευθούμε στον μέγιστο βαθμό για τουριστική προβολή, αλλά και συνεργασίες αναπτυξιακής προοπτικής με επιθετική πολιτική και με επιδίωξη τις μακροχρόνιες επενδύσεις.

Περιθώρια για περαιτέρω ανάπτυξη πάντα υπάρχουν με το άνοιγμά μας σε νέες αγορές και με τη διεύρυνση των δραστηριοτήτων μας. Το φθηνό εργατικό δεν είναι πάντα το μοναδικό κριτήριο για την προσέλκυση επενδύσεων.

Στο πλαίσιο της έκθεσης καλό θα ήταν να προβληματιστούμε για θέματα που χρήζουν εξέλιξης όπως είναι το μέλλον του ναυτικού επαγγέλματος, πιστεύοντας ότι στη χώρα μας πρέπει να αποκτήσει ένα θελκτικότερο νομικό πλαίσιο προκειμένου να ασχοληθούν πιο πολλοί νέοι με το επάγγελμα αυτό που χρόνια αποτελούσε ένα από τα παραδοσιακά επαγγέλματα των Ελλήνων.

Το στοίχημα της βιομηχανίας για τη χώρα μας έχει χαθεί εδώ και χρόνια γι’ αυτό και ο προσανατολισμός πρέπει να είναι η ανάπτυξη της ναυτιλίας, του τουρισμού και του εμπορίου με τη μεγιστοποίηση του προσφερόμενου προϊόντος της παροχής υπηρεσίας αλλά και την προβολή της πολιτιστικής μας ταυτότητας. Δεν ανακαλύπτουμε τίποτα καινούργιο, κάνουμε αυτό που ξέρουμε, απλά πρέπει να το κάνουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και με έντονο το αίσθημα του να ξεχωρίσουμε.

Και το άσχημο κλίμα συνεχίζεται με έναν πολυμέτωπο αγώνα και τη χώρα να ταλανίζεται από την ανεξέλεγκτη ακρίβεια με τo φαινόμενο της αισχροκέρδειας που έχει πάρει διαστάσεις χιονοστιβάδας. Και την ίδια στιγμή τα αρμόδια υπουργεία δεν μπορούν ή δεν θέλουν να επιβάλλουν κανόνες στην αγορά αυτή. H Επιτροπή Ανταγωνισμού είναι ανύπαρκτη και ο τελικός καταναλωτής έρμαιο των καταστάσεων αλλά συγχρόνως και με μία συμπεριφορά απόγνωσης, βλέποντας το εισόδημά του να εξανεμίζεται. Οι κόποι μιας ζωής να φθίνουν σε μια τρελή κούρσα αύξησης των τιμών. Η νεολαία να βιώνει κι εκείνη με τη σειρά της τν χωρίς ανταπόκριση αμοιβή με το βασικό μισθό να μην καλύπτει ούτε τα προς το ζην. Tο ασφαλιστικό είναι ένα θέμα που άνοιξε και ποτέ δεν έκλεισε. Και η ανασφάλεια στον μέσο Έλληνα μεγάλωσε, διογκώθηκε, γιατί η οποιαδήποτε διορθωτική κίνηση δεν έγινε με βάση τη βιωσιμότητα του ίδιου του συστήματος και των προοπτικών για ανάκαμψη αλλά με βάση το μπάλωμα και την προχειρότητα.

Παρ’ όλα αυτά ας προσπαθήσουμε να σταθούμε με θετικό πνεύμα και ας προσπαθήσουμε να εκμεταλλευτούμε όλα τα θετικά από την έκθεση «ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ 2008» και παράλληλα τη μεγάλη αυτή γιορτή για την ελληνική και παγκόσμια ναυτιλία.

Χώρα δυνατή σημαίνει και πολίτες ικανοποιημένοι!». 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου