Τετάρτη, 17 Απριλίου 2019, 19:38:10

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Φωτοβολταϊκά 2014 arrow Η Γερμανία απέρριψε πρόταση δασμολόγησης σε φωτοβολταϊκά από την Κίνα
Η Γερμανία απέρριψε πρόταση δασμολόγησης σε φωτοβολταϊκά από την Κίνα
Πηγή: ΑΠΕ  27/05/13-18:36

Η Γερμανία απέρριψε σήμερα την πρόταση των Βρυξελλών για επιβολή κυρώσεων σε βάρος της Κίνας στο τομέα των φωτοβολταϊκών, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ υποδεχόμενος στο Βερολίνο τον Κινέζο πρωθυπουργό Λι Κετσιάνγκ. "Κατά την άποψή μας, τα μέτρα δεν είναι πλέον απαραίτητα και για αυτό η Γερμανία είπε όχι", ανέφερε ο Ρέσλερ στην ομιλία του, πριν από το γεύμα που ακολούθησε με τον Λι και Κινέζους και Γερμανούς επιχειρηματίες. Ο Γερμανός υπουργός είπε ότι την Παρασκευή το Βερολίνο ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να παρατείνει κατά δέκα ώρες την προθεσμία που της είχε δώσει για να απαντήσει για το συγκεκριμένο θέμα. Και αυτό γιατί η γερμανική κυβέρνηση ήθελε "να κάνει διάλογο με τους φίλους και τους εταίρους" της.

Ο Λι Κετσιάνγκ βρίσκεται στη Γερμανία από το Σάββατο, για την πρώτη επίσημη επίσκεψή του στη χώρα αυτή και σήμερα χαιρέτισε το αίτημα του Βερολίνου προς τις Βρυξέλλες. "Αναβάλατε (σ.σ. την ημερομηνία απάντησης) επειδή θέλατε να μας ακούσετε. Και αυτή η στάση σας συνδέει την Κίνα με τη Γερμανία και αξίζει την αναγνώρισή μας", είπε. Ήδη από το βράδυ της Κυριακής η καγκελάριος 'Αγγελα Μέρκελ είχε απορρίψει την εφαρμογή μέτρων "προστατευτισμού" και κάλεσε τις κινεζικές αρχές σε διάλογο. Σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Λι, διαβεβαίωσε ότι θα κάνει τα πάντα "ώστε να βρεθεί μια λύση μέσω του διαλόγου και να μην έρθουμε σε κάποιου είδους αντιπαράθεσης" με το Πεκίνο.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε προτείνει στις χώρες μέλη της ΕΕ να εγκρίνουν την προσωρινή επιβολή φόρου 47% —κατά μέσο όρο— στα ηλιακά πάνελ που εισάγονται από την Κίνα, με σκοπό να προστατευθούν οι ευρωπαϊκές εταιρείες που απειλούνται με εξαφάνιση και καταγγέλλουν τον αθέμιτο ανταγωνισμό εκ μέρους του Πεκίνου.
Στις ομιλίες τους πριν από το γεύμα, τόσο ο Λι όσο και ο Ρέσλερ τάχθηκαν υπέρ του ανοίγματος των αγορών, προς το συμφέρον και των δύο χωρών, των μεγαλύτερων εξαγωγέων παγκοσμίως.
Ο Λι εξέφρασε την ελπίδα η ΕΕ να ταχθεί κατά του προστατευτισμού προσθέτοντας ότι "φυσικά" η Κίνα θα αυξήσει τις επενδύσεις της στην Ευρώπη.


 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου