Τετάρτη, 17 Απριλίου 2019, 21:30:16

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Φωτοβολταϊκά 2014 arrow Αιτήσεις για ΑΠΕ ισχύος 700 MW το Δεκέμβριο 2012
Αιτήσεις για ΑΠΕ ισχύος 700 MW το Δεκέμβριο 2012
Πηγή: Express.gr
ΑΙΤΗΣΕΙΣ απόκτησης αδειών παραγωγής για έργα ΑΠΕ συνολικής ισχύος 700 MW υποβλήθηκαν στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, στο πλαίσιο του κύκλου υποβολής του Δεκεμβρίου 2012. Μεταξύ των αιτήσεων είναι και αυτή της εταιρίας Φωτοβολταϊκά Ξηροποτάμου για θαλάσσιο αιολικό στην περιοχή της Καρύστου, ενώ αίτημα για την παραγωγή ενέργειας από βιομάζα έγινε από την ΕΛΠΕ Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και αφορά την περιοχή Βάλτος Τρικάλων, καθώς και από την «Πεταλάς Ιωάννης & ΣΙΑ ΟΕ» για την Κάλυμνο. Για αιολικά υπήρξε αίτημα από την ENERFARM 4 - ΑΠΕ για Καρπενήσι, Κομοτηνή και Εύβοια και από την ΑΙΟΛΙΚΗ ΑΝΕΜΟΒΑΛΕ ΟΕ στη Θήβα. Επίσης αίτημα από την ΝΑΥΚΡΑΤΙΣ Ενεργειακή ΕΠΕ για τα Τέμπη και από την Ε-Ρ Αιολικά Πάρκα Λιβάδια ΑΕ για τα Καλάβρυτα, ενώ για αιολικό στο Καρπενήσι υπήρξε αίτημα και από την ΑΠΑΚΕΒΟ ΜΕΠΕ.

Η ES ENERGY ΕΠΕ και η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή ΑΒΕΤΕ κατέθεσαν αίτημα για αιολικό μη διασυνδεδεμένο, η πρώτη στην 'Ανδρο και η δεύτερη στο Λασίθι. Αίτημα για υβριδικά κατατέθηκε από την ΚΑΡΑΤΖΗΣ ΑΕ για το Ηράκλειο και για ηλιοθερμικά στην Κάρπαθο κατατέθηκε αίτημα από την Κάρπαθος Ηλιοθερμικά ΑΕ.

Εξάλλου υποβλήθηκαν και 15 αιτήσεις για τροποποιήσεις υφιστάμενων αδειών όσον αφορά την αύξηση της ισχύος, την επέκταση του γηπέδου εγκατάστασης και τη μεταβολή της θέσης υδροληψίας. Εξάλλου από την 1η Φεβρουαρίου ισχύει το νέο τιμολόγιο χρήσης του Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΕΣΦΑ) που εγκρίθηκε από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, το οποίο παρέχει στους ενδιαφερόμενους ευελιξία ως προς τη δέσμευση μεταφορικής ικανότητας.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της ΡΑΕ, τα μέρη που συμβάλλονται με το Εθνικό Σύστημα Φυσικού Αερίου σε υφιστάμενες συμβάσεις μεταφοράς, αλλά και συμβάσεις χρήσης της εγκατάστασης υγροποιημένου φυσικού αερίου της Ρεβυθούσας, μπορούν να μεταβάλουν τη μεταφορική ικανότητα παράδοσης και παραλαβής την οποία έχουν δεσμεύσει με τις υφιστάμενες συμβάσεις τους εντός 20 ημερών από τη θέση σε ισχύ του νέου τιμολογίου χρήσης ΕΣΦΑ.

Με τον τρόπο αυτό δίνεται η δυνατότητα στα ήδη συμβεβλημένα με τον διαχειριστή μέρη να επικαιροποιήοσυν και αναπροσαρμόσουν τις δυναμικότητες που έχουν δεσμεύσει στις υφιστάμενες συμβάσεις τους κατά τρόπο που να διασφαλίζεται η εύρυθμη λειτουργία της αγοράς φυσικού αερίου, η ίση μεταχείριση των συμβαλλομένων και η τήρηση των συνθηκών ανταγωνισμού στην αγορά αυτή.
 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου