Τετάρτη, 17 Απριλίου 2019, 19:36:38

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Φωτοβολταϊκά 2014 arrow Ομαλή διόρθωση στην αγορά φωτοβολταϊκών
Ομαλή διόρθωση στην αγορά φωτοβολταϊκών
Πηγή: Express.gr
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά με επιστολή προς το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ζητεί την υιοθέτηση διαδικασίας «οικειοθελούς ανάκλησης της δέσμευσης ηλεκτρικού χώρου» από τους επενδυτές, με ταυτόχρονη επιστροφή της εγγυητικής τους επιστολής και των όρων σύνδεσης. 

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ αυτή αποτελεί σαφή ένδειξη για την τάση εγκατάλειψης των επιχειρηματικών σχεδίων στον τομέα της παραγωγής ενέργειας από φωτοβολταϊκά συστήματα. Για τους παροικούντες την Ιερουσαλήμ η εξέλιξη αυτή ήταν αναπόφευκτη, αφού οι προσδοκίες που είχαν δημιουργηθεί στη συγκεκριμένη αγορά ξεπερνούσαν τα πραγματικά δεδομένα. Η επιβολή της έκτακτης εισφοράς στον τζίρο των επιχειρήσεων και οι δυσκολίες χρηματοδότησης από το εγχώριο τραπεζικό σύστημα απλώς επιτάχυναν την εμφάνιση και διόγκωσαν το μέγεθος του προβλήματος.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ αμφιβολία ότι η επιβολή έκτακτων εισφορών στις επιχειρήσεις που σχεδιάζουν επενδύσεις συνιστά δυσάρεστο αιφνιδιασμό, που ανατρέπει τα δεδομένα. Πολλοί επενδυτές δεν μπορούν να διασφαλίσουν τη χρηματοδότηση, να παραγγείλουν τον εξοπλισμό και να κατασκευάσουν τα έργα στις προθεσμίες που έχουν τεθεί. Ακόμα και σε έκτακτες συνθήκες οικονομικής κρίσης πρέπει να αποφεύγονται μέτρα που επιβαρύνουν το επιχειρηματικό περιβάλλον.

ΟΜΩΣ ΟΣΟ σημαντική είναι η αποφυγή των αιφνιδιασμών για τις επιχειρήσεις, άλλο τόσο κρίσιμο ζήτημα είναι να υπάρχουν ρεαλιστικά δεδομένα στις αγορές. Στην προκειμένη περίπτωση οι προσδοκίες που δημιουργήθηκαν δεν ήταν ορθολογικές και επιδεινώθηκαν από την έλλειψη χρηματοδότησης και τις έκτακτες φορολογικές επιβαρύνσεις που επιβλήθηκαν.

ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ έχουν έλθει τα πράγματα, το ζητούμενο είναι η ομαλή διόρθωση της αγοράς των φωτοβολταϊκών. Η ισορροπία μπορεί να αποκατασταθεί σε ένα πιο ευσταθές σημείο, που να ανταποκρίνεται στις οικονομικές συνθήκες και να εξασφαλίζει οφέλη για επενδυτές και καταναλωτές. 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου