Τετάρτη, 17 Απριλίου 2019, 21:14:28

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Φωτοβολταϊκά 2014 arrow ΣΠΕΦ: Οι υπερημερίες στις πληρωμές από το ΛΑΓΗΕ Α.Ε. υπερβαίνουν πλέον τις 150 ημέρες
ΣΠΕΦ: Οι υπερημερίες στις πληρωμές από το ΛΑΓΗΕ Α.Ε. υπερβαίνουν πλέον τις 150 ημέρες
Πηγή: Express.gr
 Την παρέμβαση της κυβέρνησης για τη ρύθμιση των δανείων των παραγωγών ενέργειας από φωτοβολταικά συστήματα ώστε να αποσβεστεί μέρος του βάρους που υφίστανται λόγω της έκτακτης εισφοράς ζητεί ο Σύνδεσμος Παραγωγών από Φωτοβολταικά (ΣΠΕΦ).

Με επιστολή προς τις πολιτικές ηγεσίες των υπουργείων Ανάπτυξης και Ενέργειας ο σύνδεσμος γνωστοποιεί στην κυβέρνηση ότι έχει ήδη πραγματοποιήσει επαφές με τις τράπεζες προκειμένου να εξασφαλίσει ρύθμιση των δανείων και συγκεκριμένα ζητάει:

Μείωση των επιτοκίων των δανείων που έχουν χορηγηθεί, ώστε να αποσβεστεί από το κόστος δανεισμού κατά το ήμισυ η εισφορά, για όσο αυτή ισχύσει. Ενδεικτικά για περιπτώσεις δανείων στο 75% του κόστους επένδυσης, τούτο συνεπάγεται μια μείωση του επιτοκίου κατά περίπου 350 μονάδες βάσης για όσο διάστημα θα ισχύει η εισφορά.

Επέκταση της χρονικής διάρκειας αποπληρωμής των δανείων των παραγωγών έως το μέγιστο των συμβάσεων ΛΑΓΗΕ / ΔΕΔΔΗΕ όπως αυτό υπολείπεται της αρχικής 20ετίας. Με τον τρόπο αυτό αφενός ελαφρύνεται η χρηματοροή εξυπηρέτησης των δανείων των παραγωγών ώστε να καταστεί βιώσιμη, αφετέρου δίδεται η ευκαιρία στο τραπεζικό σύστημα να ανακτήσει σε απόλυτα ποσά την απώλεια κερδών από τόκους που θα έχει από την προτεινόμενη μείωση των επιτοκίων.

Ο ΣΠΕΦ καταλήγοντας στην επιστολή του τονίζει ότι το οικονομικό φορτίο που αντιμετωπίζουν οι χιλιάδες παραγωγοί από φωτοβολταϊκά εξαιτίας της έκτακτης εισφοράς, σε συνδυασμό με τις υπερημερίες στις πληρωμές από ΛΑΓΗΕ Α.Ε. που υπερβαίνουν πλέον τις 150 ημέρες, δεν αφήνει κανένα πλέον περιθώριο ολιγωρίας από την πλευρά της κυβέρνησης.


 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου