Πέμπτη, 18 Απριλίου 2019, 10:00:28

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Φωτοβολταϊκά 2014 arrow Ρυθμίσεις για φωτοβολταϊκά των αγροτών
Ρυθμίσεις για φωτοβολταϊκά των αγροτών
Πηγή: Express.gr
ΕΥΝΟΪΚΕΣ ρυθμίσεις για αγροτικά φωτοβολταϊκά έργα, η υλοποίηση των οποίων καθυστέρησε εξαιτίας προβλημάτων στη χρηματοδότησή τους μετά την εξαγορά της Αγροτικής Τράπεζας από την Τράπεζα Πειραιώς, περιλαμβάνει το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που κατατέθηκε χθες στη Βουλή και αφορά την τήρηση αποθεμάτων ασφαλείας πετρελαίου. Παράλληλα στο ίδιο νομοσχέδιο προβλέπεται η απαλλαγή των πολυτέκνων και των δικαιούχων Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου από τις χρεώσεις Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ) στο λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος. Η απαλλαγή θα ισχύσει αναδρομικά από τις 9 Απριλίου 2012.

Σε ό,τι αφορά τα αγροτικά φωτοβολταϊκά το νομοσχέδιο προβλέπει παράταση δυο μηνών της διάρκειας των συμβάσεων σύνδεσης που έχουν υπογραφεί για φωτοβολταϊκούς σταθμούς από κατ'Α επάγγελμα αγρότες, προκειμένου να αντιμετωπισθούν περιπτώσεις αγροτών, οι οποίοι είχαν ζητήσει δάνεια από την Αγροτική Τράπεζα, η έγκριση/εκταμίευση των οποίων καθυστέρησε λόγω της εξαγοράς της από την Τράπεζα Πειραιώς. Η παράταση αφορά τη διάρκεια των συμβάσεων που λήγουν έως τις 31 Μαρτίου 2013. Εναλλακτικά, για τους αγρότες που δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν άλλη χρηματοδότηση και δεν θα προχωρήσουν στην υλοποίηση των έργων που είχαν σχεδιάσει, παρέχεται η δυνατότητα επιστροφής της εγγυητικής επιστολής, εφ'Α όσον δηλώσουν ότι δεν επιθυμούν να προχωρήσουν στην υλοποίηση της επένδυσής τους.

Επίσης το νομοσχέδιο παρέχει τη δυνατότητα τιμολόγησης με τις παλιές «ταρίφες» των αγροτικών φωτοβολταϊκών για τα οποία υποβλήθηκε αίτηση για ενεργοποίηση της σύνδεσής τους έως τις 10 Αυγούστου 2012. Συγκεκριμένα, με το άρθρο 24 του σχεδίου νόμου αντιμετωπίζονται περιπτώσεις επενδυτών, οι οποίοι δήλωσαν ετοιμότητα για σύνδεση του φωτοβολταϊκού σταθμού τους πριν από την έναρξη ισχύος της απόφασης του υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας με την οποία μειώθηκε σημαντικά το ύψος της ταρίφας, αλλά η σύνδεσή τους καθυστέρησε για τεχνικούς λόγους.

Εξάλλου με το άρθρο 25 του νομοσχεδίου καθορίζονται μειωμένα δικαιώματα συμβολαιογράφων, Ταμείου Νομικών κ.ά., κατά την κατάρτιση των συμβάσεων εκμίσθωσης των δικαιωμάτων έρευνας και διαχείρισης γεωθερμικού δυναμικού και εν γένει δημόσιων μεταλλευτικών χώρων. Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται στο νομοσχέδιο κατά τις συμβάσεις εκμίσθωσης των δικαιωμάτων έρευνας και διαχείρισης γεωθερμικού δυναμικού και εν γένει έρευνας και εκμετάλλευσης δημόσιων μεταλλευτικών χώρων, τα δικαιώματα των συμβολαιογράφων, του Ταμείου Νομικών και οποιουδήποτε τρίτου και οι αμοιβές των δικηγόρων δεν δύνανται, στις περιπτώσεις αναλογικού καθορισμού αυτών, να υπερβαίνουν το ποσό των τριών χιλιάδων (3.000) ευρώ προ ΦΠΑ ή το ποσό των οκτακοσίων (800) ευρώ προ ΦΠΑ σε κάθε άλλη περίπτωση. Εξάλλου για κάθε εγγραφή ή καταχώρηση σύστασης ή μεταβίβασης ή άρσης ή διαγραφής εμπραγμάτων δικαιωμάτων ή σημειώσεων σε οποιοδήποτε δημόσιο βιβλίο, μητρώο ή κτηματολόγιο, αναφορικά με τα συμβολαιογραφικά έγγραφα του προηγούμενου εδαφίου, τα δικαιώματα του κτηματολογίου και των εμμίσθων ή αμίσθων υποθηκοφυλάκων δεν μπορούν να υπερβαίνουν το ποσό των εξακοσίων (600) ευρώ προ ΦΠΑ, αποκλειόμενης οποιασδήποτε άλλης αμοιβής, επιβάρυνσης ή τέλους.

Πηνελόπη Μητρούλια


 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου