Πέμπτη, 18 Απριλίου 2019, 21:29:34

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Φωτοβολταϊκά 2014 arrow Ενστάσεις στη Βουλή για την έκτακτη εισφορά στα φωτοβολταϊκά
Ενστάσεις στη Βουλή για την έκτακτη εισφορά στα φωτοβολταϊκά
Πηγή: Express.gr
ΤΙΣ αντιδράσεις βουλευτών της ΝΔ για την επιβολή φόρου επί της έκτακτης εισφοράς που προβλέπεται στο φορολογικό νομοσχέδιο στις επιχειρήσεις φωτοβολταϊκών αντιμετώπισε χθες στη Βουλή ο Γ. Στουρνάρας, ο οποίος έγινε δέκτης παραπόνων και από τους εκπροσώπους της συγκεκριμένης αγοράς.

Συγκεκριμένα, αρκετοί βουλευτές της ΝΔ υποστήριξαν ότι «είναι άδικο να φορολογηθεί η έκτακτη εισφορά, διότι στην περίπτωση αυτή οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις που ειδικεύονται στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας θα φορολογηθούν διπλά και μάλιστα για κάτι που δεν θα εισπράξουν». Χαρακτηριστική ήταν η προειδοποίηση του πρώην υφυπουργού Οικονομικών και προέδρου της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων Α. Μπέζα ότι «το μέτρο αυτό θα καταπέσει στα δικαστήρια, αφού δεν μπορεί το κράτος να επιβάλλει διπλό φόρο για τον ίδιο λόγο», ενώ και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μ. Βορίδης σχολίασε ότι «είναι υπερβολή το 30% στα φωτοβολταϊκά. Πρόκειται για εξοντωτική και μη ανεκτή φορολογία».

Μάλιστα, όπως εξηγούσε στο περιθώριο της συνεδρίασης ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου (ΠΑΣΥΦ) Ν. Καλογεράκης «ο φόρος, θα πληρωθεί μία φορά από τις επιχειρήσεις παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και άλλη μια, επειδή θεωρείται έσοδο, στον ειδικό λογαριασμό του Λειτουργού Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΛΑΓΗΕ)».
Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών επέμεινε να καταβληθεί ο φόρος για το 30% της έκτακτης εισφοράς φέτος, αλλά αυτό το ποσό να εκπίπτει βαθμιαία από τη φορολογία των επιχειρήσεων σε βάθος τριετίας. Η πρότασή του δεν φάνηκε να ικανοποιεί τους επιχειρηματίες.

 Λ. Γαλανός
 


 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου