Πέμπτη, 18 Απριλίου 2019, 10:04:18

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Φωτοβολταϊκά 2014 arrow ΕΛΕΤΑΕΝ: Το κόστος επένδυσης για κάθε αιολικό MW αυξάνεται 23%
ΕΛΕΤΑΕΝ: Το κόστος επένδυσης για κάθε αιολικό MW αυξάνεται 23%
Πηγή: Express.gr
 ΚΑΤΑ 23% αυξάνεται το κόστος επένδυσης για κάθε αιολικό MW λόγω των ρυθμίσεων που περιλαμβάνει το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Αυτό υποστηρίζει η Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας (ΕΛΕΤΑΕΝ), τα μέλη της οποίας ζητούν την κατάργηση της έκτακτης εισφοράς επί του τζίρου των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και την απόσυρση του νομοσχεδίου που θέτει νέους όρους και προϋποθέσεις για την πραγματοποίηση επενδύσεων στον τομέα των ΑΠΕ.  
Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν χθες οι εκπρόσωποι της ΕΛΕΤΑΕΝ τόνισαν ότι θα πρέπει να εγκαταλειφθεί κάθε ιδέα μείωσης του εθνικού στόχου για την ανάπτυξη των ΑΠΕ το 2020, ενώ σημείωσαν ότι το νομοσχέδιο πρέπει να αλλάξει δραστικά, αφού οι προβλέψεις του διπλασιάζουν το προεπενδυτικό κόστος για κάθε MW αιολικής ενέργειας, ενώ οι διατάξεις για την εγγυοδοσία και τη φορολόγηση αυξάνουν κατά 23% το κόστος επένδυσης. Σε ό,τι αφορά την έκτακτη εισφορά, η ΕΛΕΤΑΕΝ έκανε λόγο για ανατροπή κάθε είδους επενδυτικής ασφάλειας στη χώρα. Παρόντες στη συνέντευξη, εκτός από τον πρόεδρο της ΕΛΕΤΑΕΝ Παναγιώτη Παπασταματίου, ήταν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Συνδέσμου Παραγωγών Ενέργειας από ΑΠΕ Γιώργος Περιστέρης αλλά και οι επικεφαλής των εταιριών Iberdrola, Vestas, RETD (θυγατρικής της EDF στην Ελλάδα), Jasper κ.ά.

Εν τω μεταξύ προχθές ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Μάκης Παπαγεωργίου στο πλαίσιο της διαβούλευσης σχετικά με το νομοσχέδιο των ΑΠΕ συναντήθηκε με εκπροσώπους των εταιριών «Acciona Ενεργειακή ΑΕ», «EDF Energies Nouvelles Greece», «Enel Green Power Hellas SA», «Gamesa Ενεργειακή Ελλάς ΑΕ», «Jasper Energy Renewable», «Rokas Renewables» και «Vestas Hellas SA». Ο κ. Παπαγεωργίου σημείωσε ότι στόχος του υπουργείου παραμένει η προώθηση των ΑΠΕ, προσθέτοντας πάντως ότι αυτό πρέπει να γίνει «μέσω ενός βιώσιμου και αναπτυξιακού σχεδιασμού».

                                Πηνελόπη Μητρούλια 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου