Παρασκευή, 12 Απριλίου 2019, 13:28:12

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Φωτοβολταϊκά 2014 arrow Aκαρπος ο διαγωνισμός για φωτοβολταϊκή εγκατάσταση ισχύος 200 MW στην Κοζάνη
Aκαρπος ο διαγωνισμός για φωτοβολταϊκή εγκατάσταση ισχύος 200 MW στην Κοζάνη
Πηγή: Express.gr

ΣΕ ναυάγιο οδηγείται το «πράσινο όραμα» της ΔΕΗ αφού χθες έληξε χωρίς να υποβληθεί καμία προσφορά και ο διαγωνισμός για το φωτοβολταϊκό πάρκο της Κοζάνης ισχύος 200 MW. Την ίδια ώρα η θυγατρική της ΔΕΗ που έχει την ευθύνη τόσο του συγκεκριμένου διαγωνισμού όσο και γενικότερα της ανάπτυξης των δραστηριοτήτων του ομίλου στις ΑΠΕ, η ΔΕΗ Ανανεώσιμες, εκποιεί μέσω πλειοδοτικών διαγωνισμών άδειες που είχε λάβει στο παρελθόν για την ανάπτυξη φωτοβολταϊκών έργων. Την εβδομάδα που πέρασε η ΔΕΗ Ανανεώσιμες ανακοίνωσε την πώληση έναντι 1,5 εκατ. ευρώ πακέτου αδειών ισχύος 8,5 MW, ενώ η ίδια η ΔΕΗ έχει ρίξει στις ελληνικές καλένδες το διαγωνισμό για το φωτοβολταϊκό πάρκο της Μεγαλόπολης ισχύος 50 MW.

Η βαθιά οικονομική κρίση, αλλά και η αλλαγή στάσης της πολιτείας όσον αφορά το εύρος ανάπτυξης των φωτοβολταϊκών έργων, μετά την επιβολή έκτακτης εισφοράς αλλά και μείωσης των εγγυημένων τιμών, είχε ως αποτέλεσμα καμία από τις 15 ελληνικές και διεθνείς κοινοπραξίες εταιριών που αρχικά είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον για το έργο της Κοζάνης, προϋπολογισμού περίπου 300 εκατ. ευρώ, να μην καταθέσει δεσμευτική προσφορά.  
Πρέπει να σημειωθεί ότι το σχέδιο για το πάρκο της Κοζάνης προέβλεπε την εγκατάσταση  φωτοβολταϊκών σε εξαντλημένα ορυχεία λιγνίτη στην Πτολεμαΐδα και είχε αρχικώς προταθεί στην τότε κυβέρνηση το Μάιο του 2010, από την αμερικανική Sunedison. Μάλιστα η διοίκηση της ΔΕΗ είχε προχωρήσει σε καταρχήν διαπραγματεύσεις αλλά τελικώς επέλεξε τη διαδικασία του διαγωνισμού και όχι της απευθείας ανάθεσης για την υλοποίηση του πρότζεκτ.
Πάντως η διοίκηση της ΔΕΗ Ανανεώσιμες, μετά την αποτυχία του διαγωνισμού, εξετάζει τις οικονομικές και νομικές διαστάσεις της υπόθεσης προκειμένου να λάβει τελικές αποφάσεις όσον αφορά τη ματαίωση ή όχι του  πρότζεκτ.
                                Πηνελόπη Μητρούλια 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου