Παρασκευή, 12 Απριλίου 2019, 15:38:31

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Φωτοβολταϊκά 2014 arrow ΣΕΦ: Να αυξηθεί ο στόχος για τα φωτοβολταϊκά στα 6 γιγαβάτ ως το 2020
ΣΕΦ: Να αυξηθεί ο στόχος για τα φωτοβολταϊκά στα 6 γιγαβάτ ως το 2020
Πηγή: Express.gr

Την άρση της αναστολής αδειοδότησης νέων φωτοβολταϊκών σταθμών που ισχύει από τον περασμένο Αύγουστο και την αύξηση του εθνικού στόχου για τα φωτοβολταϊκά από 2,2 σε 6 γιγαβάτ ως το 2020, ζήτησαν σήμερα σε συνέντευξη Τύπου οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου Εταιριών Φωτοβολταϊκών.

   Επανέλαβαν εξάλλου την κριτική τους για τις αποφάσεις με τις οποίες επιβλήθηκε έκτακτη εισφορά στον κλάδο, τις οποίες χαρακτήρισαν βεβιασμένες και αναποτελεσματικές. Και επισήμαναν ότι με το «πακέτο» μέτρων που ελήφθη περιορίστηκε δραστικά το ενδιαφέρον για εγκατάσταση νέων φωτοβολταϊκών στις στέγες.

   Ο Σύνδεσμος παρουσίασε σήμερα μελέτη του ΑΠΘ σύμφωνα με την οποία η αύξηση του εθνικού στόχου για τα φωτοβολταϊκά σε 6 γιγαβάτ δεν συνεπάγεται επιβάρυνση των καταναλωτών ηλεκτρικής ενέργειας και ταυτόχρονα προστατεύεται το περιβάλλον, μειώνεται η εξάρτηση της χώρας από τα εισαγόμενα ορυκτά καύσιμα και διασφαλίζονται 17-20.000 θέσεις εργασίας.

   Υπενθύμισαν δε ότι η ανάγκη για την ενίσχυση των φωτοβολταϊκών, όπως και των υπολοίπων ανανεώσιμων πηγών, απορρέει τόσο από κοινοτικές δεσμεύσεις όσο και από την εθνική νομοθεσία, η οποία προβλέπει τη διείσδυση των ΑΠΕ στην ηλεκτροπαραγωγή κατά τουλάχιστον 40% έως το 2020.

   Σύμφωνα με τις επισημάνσεις του Συνδέσμου, ποσό της τάξης των 3 ευρώ ανά μεγαβατώρα από το τέλος ΑΠΕ (ΕΤΜΕΑΡ) που πληρώνουν οι καταναλωτές μέσω των λογαριασμών ρεύματος, δεν καταλήγει στις ΑΠΕ, λόγω του στρεβλού τρόπου με τον οποίο λειτουργεί η χονδρεμπορική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.


 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου