Παρασκευή, 12 Απριλίου 2019, 16:01:30

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Φωτοβολταϊκά 2014 arrow Επιβάλλεται έκτακτη εισφορά 25% έως 35% στα φωτοβολταϊκά έργα
Επιβάλλεται έκτακτη εισφορά 25% έως 35% στα φωτοβολταϊκά έργα
Πηγή: Express.gr

ΕΚΤΑΚΤΗ εισφορά στα φωτοβολταϊκά σε τρεις κλίμακες, από 25% έως 35%, αναδρομικά από τον Ιούλιο και έως και τον Ιούνιο του 2014, κατάργηση των ελάχιστων αμοιβών των μηχανικών για τις ενεργειακές επιθεωρήσεις κτιρίων, απελευθέρωση της δραστηριότητας μεταφοράς καυσίμων και μέτρα για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου προβλέπει για τον τομέα της ενέργειας το νομοσχέδιο για το μεσοπρόθεσμο που κατατέθηκε χθες στη Βουλή.

Ειδικότερα, η έκτακτη εισφορά για τα φωτοβολταϊκά κλιμακώνεται ως εξής, επί του τιμήματος πώλησης της ηλεκτρικής ενέργειας προ ΦΠΑ:

- 25% για τους φωτοβολταϊκούς σταθμούς που τέθηκαν σε δοκιμαστική λειτουργία ή ενεργοποιήθηκε η σύνδεσή τους έως 31.12.2011.
- 35% για τους σταθμούς που τέθηκαν σε δοκιμαστική λειτουργία ή ενεργοποιήθηκε η σύνδεσή τους μετά την 1.1.2012 και η αποζημίωση της παραγόμενης ενέργειας υπολογίζεται με τις υψηλές τιμές που ίσχυαν μέχρι τον Ιανουάριο του 2012.
- 29% για τους σταθμούς που τέθηκαν σε δοκιμαστική λειτουργία ή ενεργοποιήθηκε η σύνδεσή τους μετά την 1.1.2012 και η αποζημίωση της παραγόμενης ενέργειας υπολογίζεται με τις τιμές που ίσχυσαν στο διάστημα, μεταξύ Φεβρουαρίου 2012 και 9 Αυγούστου 2012.

Δεν επιβάλλεται εισφορά στα φωτοβολταϊκά που πουλάνε την ενέργεια με τις νέες μειωμένες τιμές που θεσπίστηκαν και ισχύουν από τις 10 Αυγούστου 2012. Η έκτακτη εισφορά ισχύει για δύο χρόνια, αναδρομικά από 1.7.2012 έως και 30.6.2014 και αφορά τους λειτουργούντες σταθμούς, καθώς και όσους σταθμούς τεθούν σε δοκιμαστική λειτουργία ή ενεργοποιηθεί η σύνδεσή τους εφεξής. Επίσης, μπορεί να παραταθεί για έναν ακόμη χρόνο με υπουργική απόφαση.

Από το ΥΠΕΚΑ επισημαίνεται ότι η εισφορά επιβάλλεται προκειμένου να καλυφθεί το έλλειμμα του λογαριασμού αποζημίωσης των ανανεώσιμων πηγών, χωρίς να επιβαρυνθούν περαιτέρω οι καταναλωτές, δεδομένου ότι το σχετικό τέλος που εισπράττεται μέσω των λογαριασμών ρεύματος ήδη αυξήθηκε τον Αύγουστο κατά 40% (από 5,43 σε 7,50 ευρώ ανά μεγαβατώρα).

Παρά την αύξηση αυτή και τις λοιπές ρυθμίσεις που προηγήθηκαν το έλλειμμα του λογαριασμού από 190 εκατ. στο τέλος του 2011 αυξήθηκε σε 282,5 εκατ. τον Ιούνιο του 2012 και σε 330 εκατ. τον Αύγουστο λόγω της αλματώδους ανάπτυξης των ΑΠΕ.

Για τις ενεργειακές επιθεωρήσεις η διάταξη προβλέπει την κατάργηση των ελάχιστων αμοιβών που είχαν θεσπιστεί το 2010. Υπενθυμίζεται ότι ενεργειακά πιστοποιητικά εκδίδονται υποχρεωτικά για κάθε νέα μίσθωση ή πώληση κτιρίου.

Οι διατάξεις για τη μεταφορά καυσίμων προβλέπουν ότι οι περιορισμοί που ίσχυαν για τις μεταφορές καυσίμων με ΙΧ ή ΔΧ βυτιοφόρα αίρονται, ενώ σε όλα τα βυτιοφόρα θα εγκατασταθούν υποχρεωτικά συστήματα GPS και ηλεκτρονικά αναγνώσιμο σήμα ψηφιακής ταυτότητας. Με GPS θα εφοδιαστούν και τα πλοία μεταφοράς καυσίμων.

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης του λαθρεμπορίου εντάσσεται και η ρύθμιση για ιχνηθέτηση των καυσίμων με μοριακούς ιχνηθέτες που διευκολύνουν τον εντοπισμό των λαθραίων καυσίμων. Τέλος, προβλέπονται ποινές για όποιον διυλίζει, αποθηκεύει, εμπορεύεται, διακινεί, παραδίδει, προμηθεύει, εφοδιάζει, εμφιαλώνει ή πωλεί πετρελαιοειδή χωρίς άδεια. Αυτές είναι φυλάκιση τουλάχιστον τριών ετών και χρηματική ποινή 10.000 μέχρι 50.000 ευρώ, με την επιφύλαξη των περί λαθρεμπορίας διατάξεων του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα.

                                Πηνελόπη Μητρούλια 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου