Παρασκευή, 12 Απριλίου 2019, 11:55:10

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Φωτοβολταϊκά 2014 arrow Κατά των μέτρων για τα φωτοβολταϊκά ο Σύνδεσμος των εταιριών του κλάδου
Κατά των μέτρων για τα φωτοβολταϊκά ο Σύνδεσμος των εταιριών του κλάδου
Πηγή: Express.gr

Η έκτακτη εισφορά 25%- 35% επί του τζίρου των φωτοβολταϊκών που προβλέπει το νομοσχέδιο για το μεσοπρόθεσμο θα οδηγήσει πολλούς επενδυτές σε αδυναμία αποπληρωμής των δανείων προς τις Τράπεζες και εν τέλει σε πτώχευση, υποστηρίζει ο Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών σε σημερινή ανακοίνωση.

   "Τα φωτοβολταϊκά επιβαρύνονται ούτως ή άλλως και με φόρο (εταιρικό και μερισμάτων) της τάξης του 40% επί των κερδών, ανεβάζοντας τη συνολική φορολόγηση σε εξωπραγματικά ύψη και καθιστώντας μη βιώσιμες πολλές επενδύσεις" προσθέτει ο ΣΕΦ. "Ένας οριζόντιος φόρος όπως αυτός που προωθείται, θα οδηγήσει σε περαιτέρω στρεβλώσεις και αδικίες, αφού πολλά έργα που μπορεί να απολαμβάνουν σήμερα την ίδια ταρίφα υλοποιήθηκαν με σημαντικά διαφορετικό κόστος, ενώ κάποια έλαβαν και επιδότηση από τον αναπτυξιακό. Η αγορά οδηγείται σε ξαφνικό θάνατο πριν μπει η άνοιξη του 2013 και μαζί της οδηγούνται σε ανεργία χιλιάδες εργαζόμενοι στα φωτοβολταϊκά".

   Ο Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας από Φωτοβολταϊκά πραγματοποίησε χθες έκτακτη γενική συνέλευση ενώ το προεδρείο του συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα του ΥΠΕΚΑ Κ. Μαθιουδάκη. Σε ανακοίνωση κάνει λόγο για "άδικη, ισοπεδωτική και παράνομη εισφορά αποκλειστικά στα φωτοβολταϊκά, ενώ οι στρεβλώσεις υπέρ του φυσικού αερίου που "διαλύουν" τα οικονομικά της χονδρεμπορικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, "καταπίνουν" τις εγχώριες πηγές ΑΠΕ και Λιγνίτη και οδηγούν την χώρα στην πλήρη ενεργειακή εξάρτηση από το εξωτερικό παραμένουν προκλητικά στο απυρόβλητο".


 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου