Παρασκευή, 12 Απριλίου 2019, 12:50:31

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Φωτοβολταϊκά 2014 arrow Απεμπλοκή 1.624 επενδύσεων φωτοβολταϊκών
Απεμπλοκή 1.624 επενδύσεων φωτοβολταϊκών
Πηγή: Express.gr
ΕΩΣ το τέλος του χρόνου υπολογίζεται ότι θα έχουν απεμπλακεί 1.624 μικρές επενδύσεις φωτοβολταϊκών συστημάτων συνολικού προϋπολογισμού 665 εκατ. ευρώ, οι οποίες είχαν ενταχθεί στον παλαιό αναπτυξιακό νόμο. Αυτός είναι ο στόχος της Ομάδας Ελέγχου Μικρών Έργων που συστάθηκε με απόφαση του υφυπουργού Ανάπτυξης Νότη Μηταράκη, ενώ παράλληλα έχει δρομολογηθεί η διαδικασία για την επανεξέταση οκτώ μεγάλων επενδύσεων.

Παράλληλα, έως το τέλος του μήνα θα έχει ολοκληρωθεί η αναθεώρηση του ισχύοντος επενδυτικού νόμου, ο οποίος θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση και εν συνεχεία θα προωθηθεί στη Βουλή.  Αυτά δήλωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης κατά τη χθεσινή επίσκεψή του στα γραφεία της Ομάδας Ελέγχου Μικρών Έργων στο κέντρο της Αθήνας.

Η ομάδα, που συστήθηκε με υπουργική απόφαση, έχει ως αντικείμενο τον διοικητικό έλεγχο των μικρών έργων με στόχο την ταχύτερη αποπληρωμή των επιχορηγήσεων στους επενδυτές και εγκαταστάθηκε στο Κέντρο Εξυπηρέτησης Επενδυτών στην Κοραή. Ο έλεγχος θα γίνει με βάση τις διατάξεις του ΠΔ 33/2011 (ΦΕΚ 83/Α/14-04-2011) και τις αντίστοιχες αποφάσεις διοικητικού ελέγχου. Η διενέργεια των παραπάνω ελέγχων θα γίνει με τη χρήση του πληροφοριακού συστήματος το οποίο οδηγεί στην άμεση κατάρτιση της έκθεσης ελέγχου και την ταχύτατη κατάρτιση του εισηγητικού σημειώματος και των αποφάσεων ολοκλήρωσης.

Σε δηλώσεις του ο υφυπουργός σημείωσε ότι «σε ένα ιδιαίτερα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, το υπουργείο κάνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για την ενίσχυση της ρευστότητας στην αγορά ξεμπλοκάροντας επενδύσεις που για καιρό στοιβάζονταν στα γρανάζια της γραφειοκρατίας». «Η σύσταση της Ομάδας Ελέγχου Μικρών Έργων σε συνδυασμό με τη χρήση ολοκληρωμένων πληροφοριακών συστημάτων θα μας επιτρέψει να ξεμπλοκάρουμε 1.624 μικρές επενδύσεις φωτοβολταϊκών συστημάτων και να τις χρηματοδοτήσουμε μέχρι το τέλος του έτους με 274 εκατ. ευρώ».

Στόχος του υπουργείου είναι η ολοκλήρωση και η αποπληρωμή του συνόλου των έως σήμερα εκκρεμών αιτημάτων μέχρι το τέλος του έτους. Συγκεκριμένα, ο συνολικός προϋπολογισμός των επενδυτικών σχεδίων ανέρχεται στα 665 εκατ. ευρώ και οι επιχορηγήσεις που προέρχονται από το ΠΔΕ και τα ΕΣΠΑ ανέρχονται στα 274 εκατ. ευρώ.

Ο υφυπουργός σημείωσε ότι έχει ήδη δρομολογηθεί και η διαδικασία για την επανεξέταση όλων των μεγάλων επενδύσεων –άνω των 50 εκατ. ευρώ– προκειμένου να πάνε στη Βουλή για κύρωση. Πρόκειται για 8 μεγάλα επενδυτικά έργα συνολικού προϋπολογισμού 600 εκατ. ευρώ. Όπως ανέφεραν στελέχη του υπουργείου μετά τη συνάντηση, αν είχαν υλοποιηθεί οι συγκεκριμένες επενδύσεις θα είχαν δημιουργηθεί 3.000 θέσεις εργασίας.

Εξάλλου ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, με στόχο τη στελέχωση της Γενικής Διεύθυνσης Επενδύσεων, υπέγραψε απόφαση με την οποία δηλώνεται η πρόθεση μετακίνησης υπαλλήλων, μόνιμων ή με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, από το υπουργείο ή την απόσπαση από εποπτευόμενους φορείς αυτού σύμφωνα με τις διατάξεις της ισχύουσας νομοθεσίας. Στόχος είναι να καλυφθούν 40 θέσεις ΠΕ Κατηγορίας και ΔΕ Κατηγορίας και δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν όλοι οι μόνιμοι ή με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου υπάλληλοι των υπηρεσιών του υπουργείου και των εποπτευόμενων φορέων αυτού εφόσον έχουν συμπληρώσει διετή τουλάχιστον υπηρεσία. Οι υπάλληλοι οι οποίοι ενδιαφέρονται και πληρούν τις προϋποθέσεις καλούνται να υποβάλουν στη Διεύθυνση Διοικητικού του υπουργείου,  από 13 Σεπτεμβρίου έως και 3 Οκτωβρίου 2012, τα απαραίτητα έγγραφα.

Πηνελόπη Μητρούλια


 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου