Παρασκευή, 12 Απριλίου 2019, 14:40:19

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Φωτοβολταϊκά 2014 arrow Τα νέα μέτρα είναι απαγορευτικά για νέες επενδύσεις σε φωτοβολταϊκά
Τα νέα μέτρα είναι απαγορευτικά για νέες επενδύσεις σε φωτοβολταϊκά
Πηγή: Express.gr
«ΤA μέτρα που ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος,  Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για τον τομέα των φωτοβολταϊκών θα οδηγήσουν στον αφανισμό έναν από τους ελάχιστους κλάδους της ελληνικής οικονομίας που παρουσίαζε ανάπτυξη, χωρίς ταυτόχρονα να αντιμετωπίζουν στη βάση του το έλλειμμα του λειτουργού της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας (ΛΑΓΗΕ)» επισημαίνει σε ανοικτή επιστολή του ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επενδυτών Φωτοβολταϊκών. Παράλληλα, προσθέτει ότι πρόκειται για τη δημιουργία του πλέον ακατάλληλου κλίματος για οποιαδήποτε επένδυση είτε αφορά ξένους είτε αφορά εγχώριους επενδυτές «καθώς φαίνεται σαν να αγνοείται η στοιχειώδης προϋπόθεση οποιασδήποτε επιχειρηματικής προσπάθειας, δηλαδή ότι για να υπάρχει επένδυση πρέπει να υπάρχει η δυνατότητα επίτευξης κέρδους».

Δυστυχώς, συνεχίζει ο σύνδεσμος, με τις νέες τεράστιες μειώσεις στις εγγυημένες τιμές των φωτοβολταϊκών, όχι μόνο η δυνατότητα κέρδους μηδενίζεται αλλά και η επενδυτική δραστηριότητα στον κλάδο γίνεται μη βιώσιμη. Οι επιβληθείσες μειώσεις που φτάνουν ακόμα και στο 46,8% σε σχέση με τις τιμές που είχαν αποφασιστεί μόλις έξι μήνες πριν, υπερβαίνουν κατά πολύ τη μείωση στο κόστος εξοπλισμού, ενώ δεν λαμβάνουν υπόψη τα χρηματοπιστωτικά δεδομένα της χώρας. Εν ολίγοις, με τις νέες αυτές τιμές και με τα επιτόκια δανεισμού στο ύψος που τα ορίζουν σήμερα οι τράπεζες, δεν μπορεί και δεν συμφέρει να υλοποιηθεί κανένα φωτοβολταϊκό έργο.

Επιπλέον, ο σύνδεσμος εκτιμά ότι, με την αναστολή υποβολής νέων αιτημάτων εγκατάστασης φωτοβολταϊκών και με το «πάγωμα» αξιολόγησης των παλαιών, το υπουργείο «το μόνο που θα καταφέρει είναι να ευνοήσει το παράνομο και νόμιμο εμπόριο υφιστάμενων αδειών, με τεράστια κεφάλαια να αλλάζουν χέρια χωρίς να δηλώνονται και χωρίς να φορολογούνται. Από το μέτρο αυτό ο Ειδικός Λογαριασμός ΑΠΕ δεν θα έχει κανένα όφελος, τη στιγμή που το κόστος της επένδυσης θα αυξάνεται και το Δημόσιο θα ζημιώνεται».


 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου