Παρασκευή, 12 Απριλίου 2019, 15:58:29

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Φωτοβολταϊκά 2014 arrow ΣΠΕΦ: Διάλογος με την κυβέρνηση για άρση των στρεβλώσεων στην αγορά φωτοβολταϊκών
ΣΠΕΦ: Διάλογος με την κυβέρνηση για άρση των στρεβλώσεων στην αγορά φωτοβολταϊκών
Πηγή: Express.gr


ΜΕΓΑΛΕΣ στρεβλώσεις στην αγορά ΑΠΕ καταγγέλλει ο Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά, σχολιάζοντας το πακέτο ρυθμίσεων που ανακοινώθηκε από το ΥΠΕΚΑ για τα φωτοβολταϊκά αλλά και την αναπροσαρμογή του τέλους ΕΤΜΕΑΡ από τη ΡΑΕ. Ο ΣΠΕΦ αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση: «Είναι αδιανόητο τα χρήματα που πληρώνουν οι καταναλωτές μέσω του ΕΤΜΕΑΡ να οδεύουν, διά των στρεβλώσεων, κατά 60% στα ορυκτά καύσιμα (μελέτη ΙΟΒΕ, Ιούλιος 2011) αντί στις ΑΠΕ, όπου και χρεώνονται, ενώ δεν μπορεί πλέον να συνεχιστεί η βάναυση δυσφήμηση των φωτοβολταϊκών αγνοώντας εσκεμμένα τα κρυφά οφέλη της αιχμιακής τους λειτουργίας (245 εκατ. ευρώ το αποφευγόμενο κόστος για το σύστημα από τη λειτουργία τους το 2012 σύμφωνα με μελέτη του ΑΠΘ, Ιούλιος 2012)». Σε άλλο σημείο επισημαίνει: «Αν για τη διατήρηση του εισαγόμενου φυσικού αερίου στα σημερινά επίπεδα συμμετοχής του στο ενεργειακό μίγμα της ηλεκτροπαραγωγής (25% - 30%) απαιτείται να γίνουν αυξήσεις στο ρεύμα, δεν μπορούν οι εγχώριες ΑΠΕ και τα φ/β να αποτελούν το εύκολο πρόσχημα», ενώ ζητά να υπάρξει διάλογος με την πολιτεία για την άρση των στρεβλώσεων στην αγορά ΑΠΕ.


 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου