Παρασκευή, 12 Απριλίου 2019, 15:22:32

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Φωτοβολταϊκά 2014 arrow Ο ΣΠΕΦ κάνει επίσης λόγο για φορολογική τιμωρία των εν λειτουργία ΑΠΕ
Ο ΣΠΕΦ κάνει επίσης λόγο για φορολογική τιμωρία των εν λειτουργία ΑΠΕ
Πηγή: Express.gr


ΤΗΝ αντίθεσή του στην εκ των υστέρων επιβολή φορολογίας επί του τζίρου των εν λειτουργία επιχειρήσεων φωτοβολταϊκών εκφράζει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Παραγωγών Ενέργειας από Φωτοβολταϊκά Σ. Λουμάκης.
Ο ΣΠΕΦ χαρακτηρίζει αδιανόητο το σενάριο αυτό και υποστηρίζει πως η πολιτεία «δείχνει να αδιαφορεί προκλητικά για το μέγεθος και τις αντοχές των επιχειρήσεων, τα δάνεια που έλαβαν για τις συγκεκριμένες επενδύσεις και την αποπληρωμή τους και την επιστροφή των ιδίων κεφαλαίων που οι παραγωγοί επένδυσαν και που στην πλειονότητά τους αποτελούσαν οικονομίες ζωής».

Κάνει επίσης λόγο για φορολογική τιμωρία των εν λειτουργία ΑΠΕ και τονίζει ότι «οι οικονομίες κλίμακας που απαιτούνται για να αντέξει μια επιχείρηση τη φορολόγηση του τζίρου της με διψήφια μάλιστα ποσοστά είναι πέραν των δυνατοτήτων των ελληνικών επιχειρήσεων». «Αν η φορολόγηση του τζίρου ξεκινήσει, καμία κυβέρνηση και για πάρα πολλά χρόνια δεν θα μπορέσει να πείσει πως τούτο δεν θα ξανασυμβεί», σημειώνεται με έμφαση, «λογική που θα αποτρέψει δυνητικούς επενδυτές».

Ακόμα, ο κ. Λουμάκης επισημαίνει: «Το αν η χώρα μας θέλει τελικώς την εγχώρια από ΑΠΕ ηλεκτροπαραγωγή και την ευεργετική ενεργειακή απεξάρτηση από το εξωτερικό που αυτή συνεπάγεται μέλλει να φανεί». «Δυστυχώς ο πρόλογος που προωθείται μέσω της εκ των υστέρων φορολόγησης του τζίρου των εν λειτουργία ηλεκτροπαραγωγικών από φ/β επιχειρήσεων χωρίς καμία περαιτέρω συζήτηση για τις πραγματικές στρεβλώσεις που προκάλεσαν το έλλειμμα του ΛΑΓΗΕ και που επανειλημμένα έχουν αναδείξει έγκυρες, μάλλον θα οδηγήσει στον αφελληνισμό της ηλεκτροπαραγωγής.

Οι οικονομίες κλίμακας που απαιτούνται για να αντέξει μια επιχείρηση τη φορολόγηση του τζίρου της με διψήφια μάλιστα ποσοστά είναι πέραν των δυνατοτήτων των ελληνικών επιχειρήσεων», διευκρινίζει στην ανακοίνωση και συμπληρώνει: «Η ηλεκτροπαραγωγή από εισαγόμενο φυσικό αέριο εξακολουθεί μέσω των στρεβλώσεων διαχρονικά να προστατεύεται και να επιδοτείται». «Οι ΑΠΕ, που με τη λειτουργία τους αποφεύγουν για τουλάχιστον 25 χρόνια την εξαγωγή πολύτιμου “συναλλάγματος” στο εξωτερικό για τον ηλεκτρισμό που παράγουν, πρέπει οπωσδήποτε να κυριαρχήσουν στο ενεργειακό μίγμα», καταλήγει η ανακοίνωση του προέδρου του ΣΠΕΦ.
 


 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου