Παρασκευή, 12 Απριλίου 2019, 16:16:13

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Φωτοβολταϊκά 2014 arrow Λάθος τα αναδρομικά μέτρα για τα φωτοβολταϊκά κατά το ΕΒΕΑ
Λάθος τα αναδρομικά μέτρα για τα φωτοβολταϊκά κατά το ΕΒΕΑ
Πηγή: Express.gr

ΣΟΒΑΡΟΥΣ κινδύνους για την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας διαβλέπει ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος εάν προωθηθούν, και μάλιστα αναδρομικά, τροποποιήσεις στο ισχύον θεσμικό πλαίσιο που διέπει τις επενδύσεις σε φωτοβολταϊκά.

Ο κ. Μίχαλος με επιστολή του στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας τονίζει ότι οι επιχειρήσεις - μέλη του Επιμελητηρίου που δραστηριοποιούνται στα φωτοβολταϊκά ανησυχούν εντόνως και διαμαρτύρονται για τη φημολογούμενη πρόθεση του υπουργείου να τροποποιήσει το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, γεγονός που θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στις επενδύσεις, αλλά ταυτόχρονα θα διατηρήσει και το αρνητικό κλίμα και την καχυποψία που διέπει τις σχέσεις κράτους και επιχειρήσεων, σε ό,τι έχει να κάνει με τη φερεγγυότητα της πολιτείας.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επιστολή, «ανεξαρτήτως των μέτρων που ενδεχομένως υιοθετηθούν, το γεγονός ότι αυτά θα θίγουν υπογεγραμμένες συμβάσεις θα έχει ως αναπόφευκτο αποτέλεσμα τον ανεπανόρθωτο κλονισμό της αξιοπιστίας του κράτους. Η εκ των υστέρων τιμωρία των επενδυτών που αποφάσισαν να εμπιστευτούν το κράτος και υπέγραψαν συμβάσεις με αυτό –είτε μέσω της οποιασδήποτε ρύθμισης που θα έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση των εσόδων τους είτε ακόμα μέσω της σύντμησης της περιόδου που έχουν στη διάθεσή τους προκειμένου να εξεύρουν χρηματοδότηση και να υλοποιήσουν το έργο τους– πέραν του ηθικού ζητήματος  που αναμφισβήτητα εγείρει, εκπέμπει προς την επενδυτική κοινότητα το μήνυμα της αστάθειας, γεγονός που πρέπει πάση θυσία να αποφευχθεί». Ο κ. Μίχαλος στην επιστολή του καταλήγει: «Η τυχόν ενέργεια του ΥΠΕΚΑ να προβεί σε αναδρομικές παρεμβάσεις που θα επηρεάζουν οποιαδήποτε ρύθμιση από την οποία διέπονται οι ήδη υπογεγραμμένες συμβάσεις με τον ΛΑΓΗΕ, παραβιάζει τις διοικητικές αρχές της προστατευόμενης εμπιστοσύνης και της συνακόλουθης αρχής ασφάλειας του δικαίου. Επίσης, παρεμβαίνει κατάφωρα στη θεμελιώδη αρχή της ελευθερίας των συμβάσεων που θεμελιώνεται στο άρθρο 5 του Συντάγματος». 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου