Παρασκευή, 12 Απριλίου 2019, 16:15:33

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Φωτοβολταϊκά 2014 arrow Πέντε νέοι φωτοβολταϊκοί σταθμοί με την υποστήριξη της Τρ. Πειραιώς
Πέντε νέοι φωτοβολταϊκοί σταθμοί με την υποστήριξη της Τρ. Πειραιώς
Πηγή: Express.gr

ΤΙΣ προπαρασκευαστικές εργασίες και την άμεση κατασκευή και λειτουργία πέντε φωτοβολταϊκών σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ολοκλήρωσε ο όμιλος της Τράπεζας Πειραιώς.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η κατασκευή των σταθμών αυτών εντάσσεται στον δεύτερο άξονα του αναπτυξιακού προγράμματος που σχεδίασε, εξήγγειλε και υποστηρίζει η Τράπεζα Πειραιώς μέσω του Green Banking, με φορέα υλοποίησής του τη θυγατρική της εταιρία ΕΤΒΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ (ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ ΑΕ), στην οποία συμμετέχει και το ελληνικό Δημόσιο με 35%.

Οι πέντε φωτοβολταϊκοί σταθμοί θα κατασκευαστούν σε ισάριθμα βιομηχανικά οικόπεδα στις περιοχές Καβάλας (2 σταθμοί), Πρέβεζας (2 σταθμοί) και στην υπό ανάπτυξη περιοχή της Πέλλας (1 σταθμός). Σύμφωνα με τα επιχειρηματικά σχέδια που καταρτίστηκαν, η συνολική ονομαστική ισχύς των πέντε σταθμών θα ανέρχεται σε 15,45 μεγαβάτ (MWp), ο συνολικός προϋπολογισμός τους σε 24,6 εκατ. ευρώ, η δε ολοκλήρωση του κατασκευαστικού έργου και η σύνδεση των σταθμών με το εθνικό δίκτυο μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας αναμένεται να γίνει έως τον Ιανουάριο του 2013.

Η συνολική ετήσια παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε περίπου 22.000 μεγαβατώρες (MWh), όση δηλαδή ενέργεια καταναλώνουν περισσότερα από 5.000 νοικοκυριά κάθε χρόνο. Παράλληλα, σημαντική αναμένεται η συμβολή των νέων σταθμών στη βελτίωση της ποιότητας του ατμοσφαιρικού περιβάλλοντος, αφού από τη λειτουργία των σταθμών θα προκύψει μείωση εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα (CO2) ύψους περίπου 20.000 τόνων ετησίως, ποσότητα που θα απαιτούσε 1,5 εκατ. δένδρα για την απορρόφησή της.

Ο γενικός διευθυντής της Τράπεζας Πειραιώς Βρασίδας Ζάβρας και υπεύθυνος του Τομέα Πράσινης Επιχειρηματικότητας στον οποίο και οργανωτικά ανήκει η θυγατρική ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ, δήλωσε: «Η επιχειρηματικότητα που είναι άμεσα συνδεδεμένη με τα περιβαλλοντικά θέματα εξακολουθεί να αποτελεί έναν από τους πιο ενδιαφέροντες τομείς από τους οποίους η Ελλάδα θα μπορούσε να ξεκινήσει την “αντίστροφη” πορεία προς τη βιώσιμη ανάπτυξη. Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, η εξοικονόμηση ενέργειας μέσα από τον κατασκευαστικό κλάδο, η σωστή διαχείριση και αξιοποίηση των απορριμμάτων αλλά και των υδάτινων πόρων, η σύγχρονη αγροτική επιχειρηματικότητα και η εναλλακτική γεωργία και τέλος ο περιβαλλοντικός και αγροτικός τουρισμός, είναι στην πραγματικότητα από τα δυνατά σημεία της Ελλάδας μέσα στην Ευρώπη».
 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου