Παρασκευή, 12 Απριλίου 2019, 13:25:27

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Φωτοβολταϊκά 2014 arrow Εξοικονόμηση 233 εκ. από φωτοβολταϊκά
Εξοικονόμηση 233 εκ. από φωτοβολταϊκά
Πηγή: Express.gr

ΣΕ περίπου 233 εκ. ευρώ υπολογίζει για το 2012 το επιπλέον κόστος για το σύστημα ηλεκτρικής ενέργειας μελέτη που εκπονήθηκε από το ΑΠΘ για λογαριασμό του Συνδέσμου Παραγωγών Φωτοβολταϊκών, στην περίπτωση που αντί των φωτοβολταϊκών συστημάτων η αντίστοιχη ζήτηση ρεύματος καλυπτόταν από μονάδες καύσης ορυκτών καυσίμων.

Η μελέτη διεξάχθηκε με προσομοίωση της ανάπτυξης των φωτοβολταϊκών για το β'Α εξάμηνο και αφορά το διασυνδεδεμένο σύστημα. Οι βασικές παραδοχές της μελέτης αφορούν εγκατεστημένη ισχύ Φ/Β έως 1.100 MWp μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους στο διασυνδεδεμένο σύστημα και εξετάζεται το πρόσθετο κόστος που θα επέφερε στο σύστημα η υποκατάσταση της ισχύος αυτής από συμβατική.

Σύμφωνα με τη μελέτη η απουσία των Φ/Β για το 2012 θα επέφερε κόστος 232,8 εκατ. ευρώ για τις πρόσθετες συμβατικές μονάδες που θα κάλυπταν το κενό, συμπεριλαμβανομένης της υπερ-αποζημίωσης που αυτές θα προκαλούσαν στις ήδη συμμετέχουσες λόγω ανόδου της οριακής τιμής του συστήματος.

Επιπλέον, στη μελέτη εξετάσθηκε και η κατάργηση του Μηχανισμού ανάκτησης Μεταβλητού Κόστους (MMK) που δρα υπέρ των συμβατικών μονάδων φυσικού αερίου. Η κατάργηση του μηχανισμού αυτού και με δεδομένη τη ζήτηση θα επέφερε μια άνοδο της ΟΤΣ από τα 63,5 ευρώ/MWh στα 77 ευρώ/MWh.

Με βάση αυτά τα δεδομένα ο ΣΠΕΦ υποστηρίζει ότι είναι εσφαλμένος ο τρόπος υπολογισμού του τέλους υπέρ ΑΠΕ αλλά και στρεβλή η  λειτουργία της χονδρεμπορικής αγοράς, η οποία επιδοτεί τα ορυκτά καύσιμα και φορτώνει μόνο για το 2012 τον Ειδικό Λογαριασμό ΑΠΕ με επίπλαστο πρόσθετο έλλειμμα 112,5 εκατ. ευρώ. 

     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου