Παρασκευή, 12 Απριλίου 2019, 14:23:15

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Φωτοβολταϊκά 2014 arrow Φωτοβολταϊκά: Διευκρινίσεις για το ποιοι ασφαλίζονται στον ΟΑΕΕ
Φωτοβολταϊκά: Διευκρινίσεις για το ποιοι ασφαλίζονται στον ΟΑΕΕ
Πηγή: Express.gr
ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ σχετικά με το ποιοι επαγγελματίες που τοποθετούν φωτοβολταϊκά ασφαλίζονται στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών δίνει εγκύκλιος του ταμείου. Αναλυτικότερα, η εγκύκλιος αναφέρει: «Η παρ. 9 του άρθρου 9 του Ν. 3050/2002, όπως έχει αντικατασταθεί με την παρ. 9 του άρθρου 25 του Ν. 3846/2010 και ισχύει, αντικαθίσταται ως εξής:

«Στην υποχρεωτική ασφάλιση του ΟΑΕΕ υπάγονται τα φυσικά πρόσωπα ή μέλη εταιριών οποιασδήποτε μορφής, καθώς και τα μέλη του δ.σ. της ανώνυμης εταιρίας με ποσοστό τουλάχιστον 3%, που εγκαθιστούν φωτοβολταϊκά συστήματα συνολικής ισχύος πάνω από 20 KW είτε σε κτιριακή εγκατάσταση που χρησιμοποιείται για κατοικία ή στέγη επιχείρησης είτε σε αγροτεμάχια ή οικόπεδα, σε όλη την επικράτεια».

Εξαιρούνται από την υποχρεωτική ασφάλιση του ΟΑΕΕ και ασφαλίζονται στην 7η ασφαλιστική κατηγορία του ΟΓΑ, εγκαθιστώντας φωτοβολταϊκά συστήματα συνολικής ισχύος μέχρι 100 KW:

α) οι κατά κύριο επάγγελμα, τουλάχιστον για μία πενταετία αγρότες, όπως ορίζονται από το Μητρώο Αγροτών για αντιμετώπιση των οποίων ισχύουν τα οριζόμενα στο κεφ. 4 της εγκ. 80/10 και
β) τα φυσικά πρόσωπα που εντάσσονται σε επιδοτούμενα προγράμματα αγροτικής ανάπτυξης νέων γεωργών, τα οποία θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση συνοδευόμενη από: 1) στοιχεία του οργανισμού ή της περιφέρειας (όπως απόφαση για υπαγωγή του προσώπου στο επιδοτούμενο πρόγραμμα ή σχετική βεβαίωση από την οποία θα προκύπτει η διάρκεια παραμονής στο πρόγραμμα επιδότησης) και 2) στοιχεία ασφάλισης στον ΟΓΑ (όπως βεβαίωση περί ασφάλισης στον ΟΓΑ ή επικυρωμένες φωτοτυπίες του ασφαλιστικού βιβλιαρίου του ΟΓΑ). Μετά τη λήξη της παραμονής στο επιδοτούμενο πρόγραμμα, θα εξεταστεί η υποχρέωση ή μη ασφάλισής τους στον ΟΑΕΕ, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.


 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου