Παρασκευή, 12 Απριλίου 2019, 16:55:33

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Φωτοβολταϊκά 2014 arrow Αντίθετοι οι Μανιάτες στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στην περιοχή
Αντίθετοι οι Μανιάτες στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στην περιοχή
Πηγή: ΑΠΕ  25/06/12-15:24

Την αντίθεσή τους στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στη Μάνη εξέφρασαν σήμερα 32 σύλλογοι και φορείς της περιοχής, σε συνέντευξη Τύπου στην Αθήνα, υποστηρίζοντας ότι η υλοποίηση των σχεδίων αυτών θα οδηγήσει σε περιβαλλοντική και αισθητική υποβάθμιση. Σύμφωνα με τους εκπροσώπους των φορέων, η κατασκευή των αιολικών πάρκων σημαίνει ότι θα εγκατασταθούν κατά μήκος της χερσονήσου της Μάνης περισσότερες από 250 ανεμογεννήτριες, ύψους 120 μέτρων με πτερύγια διαμέτρου 70 μέτρων που θα συνοδεύονται από τα αναγκαία οδικά έργα, εργοτάξια, κ.α.

Ο δικηγόρος κ. Π. Βρετάκος ανακοίνωσε ότι κατατέθηκε ήδη στο Συμβούλιο της Επικρατείας αίτηση ακύρωσης δύο αποφάσεων του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής με τις οποίες επετράπη η εγκατάσταση ανεμογεννητριών στη Μάνη. Οι αποφάσεις προσβάλλονται με το αιτιολογικό ότι παραβιάζουν το ειδικό χωροταξικό πλαίσιο για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, καθώς και ότι χωροθετείται η εγκατάσταση αιολικών πάρκων σε περιοχή που έχει χαρακτηριστεί Ζώνη Υψηλής Προστασίας και χωρίς να τηρούνται οι ελάχιστες αποστάσεις από παραδοσιακούς οικισμούς που προβλέπει η νομοθεσία.

Οι εκπρόσωποι των κατοίκων υποστηρίζουν ακόμη ότι η εγκατάσταση αιολικών πάρκων θα αλλοιώσει το φυσικό τοπίο, θα έχει αρνητικές επιπτώσεις για τον τουρισμό, το περιβάλλον και την ορνιθοπανίδα της περιοχής, καθώς η Νότια Μάνη είναι μια από τις τέσσερις περιοχές της Ελλάδας που έχει θεσμοθετηθεί ως μεταναστευτική στενωπός, δηλαδή περιοχή όπου παρατηρείται μεγάλη συγκέντρωση πτηνών λόγω σύγκλισης μεταναστευτικών διαδρομών.


 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου