Παρασκευή, 12 Απριλίου 2019, 16:15:26

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Φωτοβολταϊκά 2014 arrow Σύμφωνος, υπό όρους, στη μείωση των εγγυημένων τιμών για τα φωτοβολταϊκά, ο ΣΕΦ
Σύμφωνος, υπό όρους, στη μείωση των εγγυημένων τιμών για τα φωτοβολταϊκά, ο ΣΕΦ
Πηγή: ΑΠΕ  25/06/12-12:29


Τα φωτοβολταϊκά έχουν υποστεί ήδη πολλές και σημαντικές περικοπές, μεγαλύτερες από κάθε άλλη τεχνολογία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, με αποτέλεσμα οι ενισχύσεις να μειωθούν στο μισό αυτών που ίσχυαν λίγα χρόνια πριν, επισημαίνει ο Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών (ΣΕΦ).
Αφορμή, οι πληροφορίες για νέες αλλαγές στο καθεστώς ενισχύσεων για τις μονάδες παραγωγής ρεύματος (με πιθανή μείωση των εγγυημένων τιμών αγοράς της ενέργειας από τον ήλιο) λόγω του διογκούμενου ελλείμματος του λογαριασμού ΑΠΕ.

Ο ΣΕΦ δηλώνει, ωστόσο, ότι η αγορά δεν θα είχε αντίρρηση και για περαιτέρω μελλοντικές παρεμβάσεις εφόσον συνεχιστεί η μείωση του κόστους των φωτοβολταϊκών, αρκεί οι όποιες αλλαγές να είναι εύλογες και να μην υποσκάπτουν τη βιωσιμότητα των επενδύσεων των μελών του.
Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο, η πραγματική αιτία των προβλημάτων ρευστότητας στη αγορά ηλεκτρισμού είναι οι διαρκώς αυξανόμενες επισφάλειες στον κλάδο της προμήθειας της ηλεκτρικής ενέργειας, που έχουν επιδεινωθεί από τη στιγμή που η ΔΕΗ επιφορτίστηκε με τη συλλογή του περίφημου "χαρατσιού" για τα ακίνητα.
"Σε ό,τι αφορά ειδικότερα στον Ειδικό Λογαριασμό ΑΠΕ, προσθέτει, τα προβλήματα ξεκίνησαν ήδη από το 2010 και έχουν να κάνουν με τον εσφαλμένο τρόπο υπολογισμού του Ειδικού Τέλους που τον χρηματοδοτεί και όχι στις ΑΠΕ".
Ο ΣΕΦ επισημαίνει τέλος ότι ο κλάδος των φωτοβολταϊκών αποτελεί τον μόνο ίσως τομέα της οικονομίας που συνεχίζει να αναπτύσσεται και να δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας, επιτυγχάνοντας και διεθνείς διακρίσεις καθώς η ελληνική αγορά φωτοβολταϊκών ήταν σε μέγεθος 6η στην Ευρώπη και 10η παγκοσμίως τη χρονιά που πέρασε. 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου