Δευτέρα, 15 Απριλίου 2019, 08:31:26

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Φωτοβολταϊκά 2014 arrow Επανεξετάζονται τα «κομμένα» φωτοβολταϊκά
Επανεξετάζονται τα «κομμένα» φωτοβολταϊκά
Πηγή: Express.gr
ΜΕ τροποποίηση διατάξεων του αναπτυξιακού νόμου 3299/04 (N. 4072/2012 ΦΕΚ 86Α/11-4-2012 άρθρο 241) δίνεται η δυνατότητα επανεξέτασης των αιτήσεων επενδυτικών σχεδίων στις παρακάτω περιπτώσεις:

·       Επενδυτικά σχέδια παραγωγής ηλεκτρισμού από ηλιακή ενέργεια (φωτοβολταϊκά) που έχουν ολοκληρωθεί πριν από τη δημοσίευση του πολυνομοσχεδίου θα εξετάζονται ανεξαρτήτως του προϋπολογισμού τους (καθώς δεν θα ισχύει ο ελάχιστος προϋπολογισμός των 100.000 ευρώ)

·       Επενδυτικά σχέδια παραγωγής ηλεκτρισμού από ηλιακή ενέργεια (φωτοβολταϊκά) που έχουν ολοκληρωθεί πριν από τη δημοσίευση του πολυνομοσχεδίου, καθώς και άλλα επενδυτικά σχέδια που έχουν απορριφθεί λόγω μη έγκαιρης υποβολής ειδικών δικαιολογητικών (όπως ΕΠΟ, όροι σύνδεσης με ΔΕΗ κ.λπ.), αρκεί η αίτηση για την έκδοση των δικαιολογητικών αυτών να έχει υποβληθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες πριν την υποβολή ένταξης στον αναπτυξιακό νόμο

·       Επενδυτικά σχέδια παραγωγής ηλεκτρισμού από ηλιακή ενέργεια (φωτοβολταϊκά) που έχουν εγκριθεί σε χαμηλότερο προϋπολογισμό από τον πραγματικά υλοποιημένο, αλλά και από αυτόν που θα προκύπτει βάσει ενιαίας υπουργικής απόφασης που αναμένεται.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι περνούν (εφόσον πληρούνται οι λοιπές διατάξεις του νόμου) τα περισσότερα από τα «κομμένα» φωτοβολταϊκά όπως:

·       Όλα τα φωτοβολταϊκά των 20 KW που έχουν ήδη υλοποιηθεί.

·       Τα μεγαλύτερα από 20 KW φωτοβολταϊκά που έχουν υλοποιηθεί και «κόπηκαν» γιατί δεν είχε υποβληθεί έγκαιρα η ΕΠΟ ή οι όροι σύνδεσης με τη ΔΕΗ, αρκεί η αίτηση προς τις υπηρεσίες για την έκδοση αυτών να είχε υποβληθεί πριν από την αίτηση στον αναπτυξιακό νόμο.

Όσοι επενδυτές έχουν υποβάλει αιτήσεις για φωτοβολταϊκά που ανήκουν στις παραπάνω κατηγορίες θα πρέπει να υποβάλουν αίτημα επανεξέτασης των φακέλων τους έως τις 10/7/2012. Στις κατηγορίες αυτές ανήκουν και όσοι έχουν υποβάλει σε μία αίτηση περισσότερα από ένα φωτοβολταϊκά και δεν τους έχει εγκριθεί μέρος από αυτά.

Δικαίωμα επανεξέτασης έχουν και οι αιτήσεις για λοιπά επενδυτικά σχέδια (πλην φωτοβολταϊκών) που έχουν απορριφθεί λόγω μη έγκαιρης προσκόμισης ειδικών δικαιολογητικών.

Για την υποβολή της αίτησης επανεξέτασης (στη Διεύθυνση Ιδιωτικών Επενδύσεων του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας) απαιτούνται τα παρακάτω στοιχεία τεκμηρίωσης:

·       Πρακτικό σύνδεσης με τη ΔΕΗ

·       Τεκμηρίωση κόστους υλοποίησης (σύμβαση με κατασκευαστή, τεχνική περιγραφή έργου, τιμολόγια)

·       Για τις περιπτώσεις μη έγκαιρης προσκόμισης ειδικών δικαιολογητικών (π.χ. ΕΠΟ) τα συγκεκριμένα δικαιολογητικά που έλειπαν, καθώς και τεκμηρίωση της ημερομηνίας αίτησης των δικαιολογητικών αυτών στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Νικόλαος Τάτλης, διευθυντής Χρηματοδοτικών Προγραμμάτων, Ατλαντίς Συμβουλευτική ΑΕ


 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου