Δευτέρα, 15 Απριλίου 2019, 08:31:22

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Φωτοβολταϊκά 2014 arrow Ελληνοαμερικανικό μνημόνιο συνεργασίας για φωτοβολταϊκά πάρκα ισχύος 30 MW στην Ελλάδα
Ελληνοαμερικανικό μνημόνιο συνεργασίας για φωτοβολταϊκά πάρκα ισχύος 30 MW στην Ελλάδα
Πηγή: ΑΠΕ  19/04/12-14:31


Μνημόνιο συνεργασίας με την αμερικάνικη εταιρεία «SPI Solar», για τη χρηματοδότηση και κατασκευή φωτοβολταϊκών πάρκων ισχύος 30 MW (μεγαβάτ) στην Ελλάδα, υπέγραψαν τα αμοιβαία κεφάλαια επιχειρηματικών συμμετοχών «Thermi TANEO Venture Capital Fund» (TTVCF) και «Aims TANEO Venture Capital Fund» (AIMS).

Τα δυο κεφάλαια έχουν συσταθεί με τη συμμετοχή του Ταμείου Ανάπτυξης Νέας Οικονομίας (ΤΑΝΕΟ) και ιδιωτών επενδυτών και τα διαχειρίζονται οι εξής τρεις εταιρείες: «Thermi Ventures», «IBG Management» και «Aims Management». Από ελληνικής πλευράς το μνημόνιο υπέγραψαν οι διευθύνοντες σύμβουλοι των τριών διαχειριστριών εταιρειών, Βασίλης Τακάς, Σπύρος Παπαδάτος και Γιάννης Μπεθάνης αντίστοιχα. Eκ μέρους της αμερικανικής SPI υπέγραψε ο διευθύνων σύμβουλος, Στιβ Κίρτσερ.

Για την κατασκευή των φωτοβολταϊκών πάρκων θα χρησιμοποιηθούν πάνελ της κινεζικής εταιρείας «LDK Solar», με προοπτική η ισχύς ν' αυξηθεί μελλοντικά στα 100 MW. Το μνημόνιο τελεί υπό την αιγίδα του ΤΑΝΕΟ, κύριου συντελεστή στην ολοκλήρωση της συμφωνίας. Όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΝΕΟ, Νικόλαος Χαριτάκης, πρέπει «να βοηθήσουμε όλοι ν' αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των ξένων επενδυτών στην ελληνική οικονομία. Ελπίζουμε ότι συμφωνίες όπως αυτές που υπογράφουν τα Venture Capital funds του ΤΑΝΕΟ, για επενδύσεις περίπου 200 εκατ. ευρώ, θα είναι προπομπός για άλλες αντίστοιχες». Ο διευθύνων σύμβουλος της SPI, Στιβ Κίρτσερ, διευκρίνισε ότι τα έργα που θα υλοποιηθούν θα απασχολήσουν κατά την κατασκευή τους τοπικό προσωπικό.

Το TTVCF έχει ήδη πραγματοποιήσει επενδύσεις σε 12 εταιρείες ΑΠΕ. Η διαχειρίστριά του, Thermi Ventures, συζητά ήδη με νέους επενδυτές για να αυξήσει τα υπό διαχείριση κεφάλαια του TTVCF, ώστε να υλοποιήσει μεγάλο μέρος των 100MW φωτοβολταϊκών πάρκων, που προβλέπει η συμφωνία με την SPI. Στο πλαίσιο του μνημονίου, το TTVCF αποκτά ακόμη άμεσα, μέσω θυγατρικών του, άδειες ισχύος 7,4MW στην περιοχή του Έβρου. Το TTVCF προχωρά ήδη στην κατασκευή των πάρκων τα οποία αναμένεται να συνδεθούν με το δίκτυο της ΔΕΗ πριν το τέλος Ιουλίου.


 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου