Παρασκευή, 12 Απριλίου 2019, 11:52:56

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Φωτοβολταϊκά 2014 arrow ΣΠΕΦ: Το πρόγραμμα «Ήλιος» πρέπει να διαχωριστεί από το εθνικό ανάπτυξης των φωτοβολταϊκών
ΣΠΕΦ: Το πρόγραμμα «Ήλιος» πρέπει να διαχωριστεί από το εθνικό ανάπτυξης των φωτοβολταϊκών
Πηγή: Express.gr

ΤON διαχωρισμό του προγράμματος «Ήλιος» από το εθνικό πρόγραμμα ανάπτυξης των φωτοβολταϊκών και τις καθορισμένες τιμές αγοράς της ενέργειας που παράγεται από φωτοβολταϊκά στην Ελλάδα επιδιώκει με χθεσινή ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας από Φωτοβολταϊκά (ΣΠΕΦ), απαντώντας εμμέσως πλην σαφώς στις αιτιάσεις του Γερμανού υφυπουργού Περιβάλλοντος και Πυρηνικής Ασφάλειας Γιούργκεν Μπέκερ, ότι οι ελληνικές τιμές είναι πολύ υψηλές και δεν συμφέρουν τους Γερμανούς φορολογούμενους για εισαγωγή ενέργειας από το «Ήλιος».

Ο σύνδεσμος στην ανακοίνωσή του σημειώνει ότι το πρόγραμμα Ήλιος δεν θα έπρεπε να περιορίζεται στο πλαίσιο μιας διμερούς ατζέντας συζήτησης χωρών-μελών αλλά να εξετασθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως πιλοτικό πρόγραμμα στην κατεύθυνση της πραγματικής ολοκλήρωσης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και της ανάπτυξης των ΑΠΕ.
Επίσης ο ΣΠΕΦ τονίζει ότι οι εγγυημένες τιμές αγοράς της ηλιακής kWh στην Ελλάδα είναι παντελώς άσχετες και δεν αποτελούν εμπόδιο για το Ήλιος και ως εκ τούτου η τιμή της εξαγόμενης ηλιακής ενέργειας μπορεί ανεξάρτητα από το μεταβατικό εθνικό πρόγραμμα να προσδιοριστεί σε ορθολογική οικονομική βάση που άπτεται και της χώρας προορισμού και του πραγματικού πλήρους κόστους της ενέργειας που εκεί θα υποκαταστήσει. Τέλος ο ΣΠΕΦ αναφέρει ότι η χρονική εξέλιξη του προγράμματος μέχρι και το 2020 υπερβαίνει κάθε εθνικό πρόγραμμα στήριξης ηλιακής KWh, αφού με τον ν. 3851/2010 οι τιμές kWh του εθνικού προγράμματος ανάπτυξης νέων φωτοβολταϊκών μονάδων αποδεσμεύονται πλήρως το 2015 από τη λογική των εγγυημένων τιμών και συσχετίζονται απευθείας με την οριακή τιμή συστήματος. Μάλιστα σύμφωνα με τον ΣΠΕΦ αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα οι νέες τότε φωτοβολταϊκές μονάδες να πωλούν σε μια τιμή της τάξης των 13 λεπτών του ευρώ/kWh.

                                Πηνελόπη Μητρούλια 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου