Δευτέρα, 15 Απριλίου 2019, 08:31:09

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Φωτοβολταϊκά 2014 arrow Νέο πλαίσιο χρηματοδότησης για τις ΑΠΕ εξετάζει η κυβέρνηση
Νέο πλαίσιο χρηματοδότησης για τις ΑΠΕ εξετάζει η κυβέρνηση
Πηγή: Express.gr
Νέο πλαίσιο χρηματοδότησης για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας εξετάζει η κυβέρνηση, στο πλαίσιο και των υποχρεώσεων που απορρέουν από το μνημόνιο.  Όπως επισήμανε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γ. Παπακωνσταντίνου, σε δηλώσεις του μετά από συνάντηση με τον Επίτροπο Ενέργειας της ΕΕ Γκίντερ Έτινγκερ, στο περιθώριο ενεργειακού συνεδρίου που πραγματοποιείται στην Αθήνα, στόχος είναι το νέο πλαίσιο να μην επιβαρύνει υπέρμετρα τον προϋπολογισμό. Απαντώντας δε σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο μείωσης των τιμών αγοράς της "πράσινης" ενέργειας, ο υπουργός τόνισε ότι έχει ήδη γίνει μείωση στις τιμές για τα φωτοβολταϊκά και ότι για τις άλλες τεχνολογίες δεν προβλέπεται σε αυτή τη φάση αλλαγή του πλαισίου. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι όλα τα θέματα θα τεθούν στο διάλογο με τους φορείς της αγοράς που έχει ήδη ξεκινήσει.

Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος της Γερμανίας Γιούργκεν Μπέκερ ανέφερε, από την πλευρά του, ότι οι τιμές αγοράς της "πράσινης" ενέργειας στην Ελλάδα είναι έως 29 λεπτά ανά κιλοβατώρα ακριβότερες σε σχέση με τη Γερμανία, όπου η κυβέρνηση προχώρησε πρόσφατα σε μειώσεις. Τόνισε, πάντως, ότι το πρόγραμμα "Ήλιος" δίνει τη δυνατότητα στην Ελλάδα να κάνει εξαγωγές ενέργειας και εξέφρασε τη βούληση συμμετοχής στο έργο ενώ αναφέρθηκε στην ανάγκη βελτίωσης του επιχειρηματικού περιβάλλοντος. Αυτήν την περίοδο διεξάγονται διαπραγματεύσεις μεταξύ ελληνικής και γερμανικής πλευράς για τα τεχνικά αλλά και τα οικονομικά ζητήματα που συνδέονται με το πρόγραμμα, μεταξύ άλλων για την τιμή αγοράς της ενέργειας, τις αναγκαίες διασυνδέσεις και την πιθανή συμμετοχή της Κομισιόν στο κόστος. Κατ' αρχήν ενδιαφέρον για αγορά ενέργειας που θα παράγεται στην Ελλάδα έχουν εκφράσει εκτός από τη Γερμανία, το Λουξεμβούργο, η Ιταλία και η Ελβετία.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Έτινγκερ ανέφερε, από την πλευρά του, ότι στο νέο πρόγραμμα Κοινοτικών χρηματοδοτήσεων για την κατασκευή ενεργειακών διασυνδέσεων, περιλαμβάνονται και έργα ελληνικού ενδιαφέροντος, όπως η ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου, η διασύνδεση με Ιταλία και με Δυτικά Βαλκάνια.


 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου