Δευτέρα, 15 Απριλίου 2019, 08:31:02

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Φωτοβολταϊκά 2014 arrow Γερμανικό ενδιαφέρον για επενδύσεις σε ενέργεια - τουρισμό
Γερμανικό ενδιαφέρον για επενδύσεις σε ενέργεια - τουρισμό
Πηγή: Express.gr

ΕΝΤΟΝΟ ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα εκδήλωσαν, σύμφωνα με πληροφορίες, μέλη του Συνδέσμου Γερμανικών Βιομηχανιών (BDI), που συναντήθηκαν στο Βερολίνο με την υπουργό Ανάπτυξης 'Αννα Διαμαντοπούλου. Κατά την διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν συγκεκριμένα σχέδια και μηχανισμοί συνεργασίας σε τομείς οι οποίοι αποτελούν συγκριτικό πλεονέκτημα της Ελλάδας, όπως η ενέργεια, ο τουρισμός, ακόμη και οι προοπτικές ανάπτυξης που προσφέρουν οι μαρίνες. Οι Γερμανοί επιχειρηματίες φαίνεται να αντιλαμβάνονται απόλυτα την ανάγκη να εισρεύσουν στην Ελλάδα μεγάλα κεφάλαια, όχι όμως δημόσια, αλλά μέσω ιδιωτικών επενδύσεων. Δήλωσαν χαρακτηριστικά: «Όχι στα ευρωομόλογα-eurobonds, αλλά ναι στα ομόλογα των επενδυτικών προγραμμάτων-projectbonds».
Σε ό,τι αφορά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επίδοξοι επενδυτές, έγινε σαφές πως είναι τα ίδια και για τους Έλληνες επιχειρηματίες, καθώς και πως καταβάλλεται σημαντική προσπάθεια να διευθετηθούν.

Η κ. Διαμαντοπούλου εκτός από το προεδρείο του Συνδέσμου Γερμανικών Βιομηχανιών (BDI) συναντήθηκε και με την Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της γερμανικής Βουλής, ενώ συμμετείχε σε συζήτηση που διοργάνωσε το Ίδρυμα Φρίντριχ Έμπερτ, σε μια προσπάθεια αποκατάστασης του κλίματος που υπάρχει για την Ελλάδα στη Γερμανία.

Κατά τις συνομιλίες της η κ. Διαμαντοπούλου έδειξε μεν κατανόηση για τη δυσπιστία που επικρατεί στο εξωτερικό, αλλά ζήτησε και την αναγνώριση των συνομιλητών της για τις προσπάθειες των Ελλήνων πολιτών, όπως επίσης κατανόηση για τον ρυθμό εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων. 

Στο Βερολίνο η κ. Διαμαντοπούλου ανακοίνωσε επίσης ότι τελικά έλαβε απάντηση από τον Γερμανό υπουργό Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ για το ποιες γερμανικές εταιρίες αντιμετωπίζουν προβλήματα στην Ελλάδα. Όπως είπε: «υπάρχουν 345 γερμανικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα, από τις οποίες οι οκτώ αντιμετωπίζουν συγκεκριμένα προβλήματα. Είμαστε σε επαφή με την κάθε εταιρία, ώστε να ξεπεραστούν. Έχουμε κάνει σαφές ότι είμαστε έτοιμοι μόλις υπάρξει κατάθεση προτάσεων για νέες επενδύσεις να τις υποστηρίξουμε μία προς μία».

                                Πηνελόπη Μητρούλια 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου