Δευτέρα, 15 Απριλίου 2019, 08:30:58

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Φωτοβολταϊκά 2014 arrow Διαφωνία στον τρόπο υπολογισμού των αυξήσεων στις τιμές αγοράς της πράσινης ενέργειας
Διαφωνία στον τρόπο υπολογισμού των αυξήσεων στις τιμές αγοράς της πράσινης ενέργειας
Πηγή: Express.gr

Τη διαφωνία της με την αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των αυξήσεων στις τιμές απορρόφησης της «πράσινης» ενέργειας, εκφράζει η Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας (ΕΛΕΤΑΕΝ).

    Όπως είναι γνωστό, με διάταξη του ΥΠΕΚΑ προβλέπεται ότι οι τιμές αγοράς της ενέργειας που παράγουν τα αιολικά και τα μικρά υδροηλεκτρικά, θα αναπροσαρμόζονται κάθε χρόνο με βάση το 25% του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή του προηγούμενου έτους και όχι με βάση τα τιμολόγια της ΔΕΗ, όπως ισχύει μέχρι σήμερα.

    Η ΕΛΕΤΑΕΝ κάνει λόγο για ατυχή πολιτική επιλογή, υποστηρίζοντας ότι δεν μπορεί να εφαρμοσθούν οριζόντιες και ενιαίες περικοπές στην αιολική ενέργεια, καθώς η οικονομική απόδοση των επενδύσεων διαφοροποιείται σημαντικά ανάμεσα στα αιολικά πάρκα, λόγω της διαφοροποίησης του αιολικού δυναμικού.

    Υποστηρίζει επίσης ότι η υιοθέτηση της τροπολογίας αυτής, «ισοδυναμεί με οριζόντια μείωση της τιμής των αιολικών και των μικρών υδροηλεκτρικών κατά 12,7% μέσα σε δύο έτη» και ότι η ρύθμιση «έχει αναδρομικό χαρακτήρα αφού καταλαμβάνει τα υφιστάμενα έργα, λειτουργώντας έτσι ανασταλτικά στο θετικό κλίμα που πήγαινε να δημιουργηθεί μετά τη διαφαινόμενη λύση του οικονομικού προβλήματος της χώρας».


 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου