Παρασκευή, 12 Απριλίου 2019, 11:31:51

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Φωτοβολταϊκά 2014 arrow Αύξηση του ποσοστού συμμετοχής των ΑΠΕ στην παραγωγή ενέργειας
Αύξηση του ποσοστού συμμετοχής των ΑΠΕ στην παραγωγή ενέργειας
Πηγή: Express.gr

Σημαντική αύξηση αύξηση του ποσοστού συμμετοχής των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) στη συνολική εγχώρια παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, καταδεικνύουν τα αποτελέσματα της νέας κλαδικής μελέτης για τις ΑΠΕ, που εκπονήθηκε από τη Διεύθυνση Οικονομικών Μελετών του ομίλου Icap Group, τα αποτελέσματα της οποίας θα παρουσιαστούν εκτενώς στις 5 Απριλίου.

    Ορισμένα από τα κύρια συμπεράσματα, που προέκυψαν συνοψίζονται στα εξής:

    - Το ποσοστό συμμετοχής των ΑΠΕ στη συνολική εγχώρια παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, αυξήθηκε από 2,1%, το 2006 στο 5,2%, το 2011.

    - Η συνολική εγκατεστημένη ισχύς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ (σε MW) αυξήθηκε με μέσο ετήσιο ρυθμό μεταβολής 23%, την πενταετία 2006- 2011.

    - Τα αιολικά πάρκα κάλυψαν το 68% της συνολικής εγκατεστημένης δυναμικότητας, το 2011. Ακολούθησαν τα φωτοβολταϊκά με 21,6%, η ισχύς των οποίων σημείωσε εντυπωσιακή αύξηση, το 2011/10 (σχεδόν τριπλασιασμός του μεγέθους της).

    - Η συνολική παραγόμενη ηλεκτρική ενέργεια από ΑΠΕ (σε MWh) ακολούθησε ανοδική πορεία, την περίοδο 2006- 2011, με μέσο ετήσιο ρυθμό αύξησης 18,4%. Η ηλεκτρική ενέργεια από τα αιολικά πάρκα κάλυψε το 71,3% του συνόλου και ακολούθησαν οι φωτοβολταϊκοί σταθμοί με 11,9%.

    - Η συνολική αξία της παραγόμενης ενέργειας (πωλήσεις παραγωγών προς ΛΑΓΗΕ/ ΔΕΗ σε €) εμφάνισε σημαντική αύξηση, την περίοδο 2006- 2011, με μέσο ετήσιο ρυθμό 33,9%. Η μεγαλύτερη αύξηση σημειώθηκε το 2011/10 (55%), κυρίως, λόγω της εντυπωσιακής ανάπτυξης των φωτοβολταϊκών σταθμών.

    - Έως και το Σεπτέμβριο του 2011, οι συνολικές αιτήσεις για άδεια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από μονάδες ΑΠΕ αντιπροσώπευαν συνολική ισχύ 78.400 MW, ενώ τα αντίστοιχα έργα, που έλαβαν άδεια παραγωγής, κάλυπταν σχεδόν το 1/3 αυτής.


 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου