Δευτέρα, 15 Απριλίου 2019, 08:30:54

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Φωτοβολταϊκά 2014 arrow Αυξάνονται οι τιμές αγοράς της «πράσινης» ενέργειας
Αυξάνονται οι τιμές αγοράς της «πράσινης» ενέργειας
Πηγή: ΑΠΕ
Τιμαριθμική αναπροσαρμογή στις τιμές αγοράς της «πράσινης» ενέργειας (από αιολικά, κλπ.), περαιτέρω άνοδο στις τιμές για τα φωτοβολταϊκά που κατασκευάζονται από ευρωπαϊκό εξοπλισμό και αύξηση του λιγνιτικού τέλους, που χρηματοδοτεί έργα στις περιοχές που επιβαρύνονται από την εξόρυξη και καύση λιγνίτη προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε τη Παρασκευή 16/3 στο νομοσχέδιο για την αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού.

    Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις διατάξεις:

    - Οι τιμές αγοράς της ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές (πλην φωτοβολταϊκών) ως τώρα αυξάνονταν κάθε χρόνο ακολουθώντας τις αυξήσεις των τιμολογίων της ΔΕΗ. Με το νέο καθεστώς η ετήσια αύξηση καθορίζεται στο 25 % του τιμαρίθμου του προηγούμενου έτους.

    - Για τα φωτοβολταϊκά που κατασκευάζονται από εξοπλισμό (πάνελ, βάσεις στήριξης, κλπ.) ευρωπαϊκής προέλευσης σε ποσοστό έως 80 % δίνεται η δυνατότητα αύξησης της τιμής απορρόφησης της ενέργειας (feed in tariff), έως 10 %. Τα ακριβή ποσοστά τόσο για την ευρωπαϊκή προστιθέμενη αξία όσο και για το «μπόνους» στο feed in tariff θα καθοριστούν με υπουργική απόφαση. Ανάλογη ρύθμιση ισχύει στην Ιταλία και στόχος είναι να δοθεί ώθηση στην ευρωπαϊκή (αλλά και την ελληνική) παραγωγή εξοπλισμού που αντιμετωπίζει έντονο ανταγωνισμό από την Κίνα.

    - Το λιγνιτικό τέλος, που καταβάλλεται στους νομούς Φλώρινας, Κοζάνης και Αρκαδίας (όπου είναι εγκατεστημένοι οι λιγνιτικοί σταθμοί της ΔΕΗ) αυξάνεται από 0.4 σε 0,5 % του ετήσιου τζίρου της ΔΕΗ. Το τέλος αυτό χρηματοδοτεί έργα υποδομής, προστασίας του περιβάλλοντος και τόνωσης της οικονομίας στις συγκεκριμένες περιοχές.

    Η τροπολογία προβλέπει επίσης ότι το σύνολο των εσόδων από τους πλειστηριασμούς δικαιωμάτων εκπομπής αερίων του θερμοκηπίου θα χρηματοδοτούν το λογαριασμό χρηματοδότησης των ανανεώσιμων πηγών.


 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου