Δευτέρα, 15 Απριλίου 2019, 08:30:50

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Φωτοβολταϊκά 2014 arrow Πρόταση νόμου για την ενίσχυση του κλάδου των ΑΠΕ
Πρόταση νόμου για την ενίσχυση του κλάδου των ΑΠΕ
Πηγή: Express.gr

Πρόταση νόμου με τίτλο: «Πρόσθετοι πόροι χρηματοδότησης και βελτίωση της αδειοδοτικής διαδικασίας της ανάπτυξης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και άλλες διατάξεις σε θέματα αρμοδιότητας του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής» κατέθεσε ο βουλευτής Σπύρος Κουβέλης.

    Η πρόταση συνυπογράφεται από 23 βουλευτές και έχει στόχο να επιταχύνει τη δημιουργία ενός σύγχρονου αδειοδοτικού πλαισίου το οποίο θα ενισχύσει τον κλάδο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) στην Ελλάδα και να διασφαλίσει τη δημιουργία νέων χρηματοδοτικών εργαλείων και πόρων, προκειμένου ο νευραλγικός τομέας της ενέργειας να αποτελέσει ολοκληρωμένο όχημα προσέλκυσης νέων επενδύσεων στη χώρα.

    Ήδη, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία έως και τον Δεκέμβριο 2011, το σύνολο της εγκατεστημένης ισχύος ΑΠΕ, ανέρχεται σε 2.052 MW. Κατά υφιστάμενο δεσμευτικό για τη χώρα σχεδιασμό έως και το 2020 το σύνολο παραγόμενης από ΑΠΕ ενέργειας θα πρέπει να ξεπερνά τα 12.000 MW, ενώ για την επίτευξη του στόχου το σύνολο των νέων επενδύσεων θα πρέπει να ξεπεράσουν τα 15 δισ. ευρώ.

    Με την κατατεθείσα πρόταση νόμου διασφαλίζεται:

    α) η δημιουργία των αναγκαίων πρόσθετων πόρων για την ομαλή και αδιάλειπτη χρηματοδότηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας που θα συμβάλουν στην τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας με μόνιμα διαρθρωτικά χαρακτηριστικά και ταυτόχρονα θα επιταχύνουν την επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί βάσει και της Εθνικής Ενεργειακής Στρατηγικής μέχρι και το 2020,

    β) ένα σταθερό αδειοδοτικό πλαίσιο με παράλληλη μείωση του συνολικού χρόνου και των ενδιαμέσων σταδίων αδειοδότησης, γεγονός που θα συμβάλει στη διαμόρφωση ενός αξιόπιστου επενδυτικού προφίλ της χώρας, κρίσιμου για την προσέλκυση 'Αμεσων Ξένων Επενδύσεων και για την τόνωση της ανάπτυξης.


 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου