Δευτέρα, 15 Απριλίου 2019, 08:30:48

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Φωτοβολταϊκά 2014 arrow Αρχιεπισκοπή: Κυριότητας της Μ. Πεντέλης η έκταση που προορίζει για φ/β η Εκκλησία
Αρχιεπισκοπή: Κυριότητας της Μ. Πεντέλης η έκταση που προορίζει για φ/β η Εκκλησία
Πηγή: Express.gr

«ΤΟ ιδιοκτησιακό καθεστώς της περιοχής (σ.σ. της Πεντέλης) είναι ξεκάθαρο. Η έκταση είναι κυριότητας της Ι. Μονής Πεντέλης με αμετάκλητη δικαστική απόφαση. Το όλον έργο αποτελεί έργο αναδάσωσης έκτασης 20.000 και πλέον στρεμμάτων του Πεντελικού Όρους. Η αναδάσωση δε γίνεται με λόγια και ευχές, αλλά απαιτεί πόρους που προσφέρει το συμπληρωματικό έργο της δημιουργίας φωτοβολταϊκού πάρκου σε άγονη και βραχώδη έκταση 3.500 μόλις στρεμμάτων». Αυτά απάντησε μεταξύ άλλων χθες ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών Χάρης Κονιδάρης στο ΥΠΕΚΑ, που τη Δευτέρα απέρριψε κατηγορηματικά τα σχέδια της Εκκλησίας της Ελλάδας να κάνει φωτοβολταϊκό πάρκο σε έκταση που ισχυρίζεται ότι της ανήκει στην Πεντέλη, η οποία όμως κατά το υπουργείο «είναι δημόσια και έχει κηρυχθεί αναδασωτέα». Στην ανακοίνωση του ΥΠΕΚΑ αναφέρεται ότι «οι αρμόδιες υπηρεσίες του Ελληνικού Δημοσίου αμφισβητούν την κυριότητα που προβάλλει η Μονή Πεντέλης και κατέστησαν σαφές κατά τις συσκέψεις με εκπροσώπους της Εκκλησίας της Ελλάδας ότι διαχειρίζονται την έκταση ως δημόσιο διακατεχόμενο δάσος (...). Προϋπόθεση για την υλοποίηση της επένδυσης είναι η επίλυση του ιδιοκτησιακού ζητήματος».

Ο κ. Κονιδάρης σημειώνει ότι από την εκμίσθωση της συγκεκριμένης έκτασης για την επένδυση σε φωτοβολταϊκά «η Εκκλησία θα μπορέσει να στηρίξει το υφιστάμενο τεράστιο προνοιακό της έργο και να αναπτύξει νέες υποδομές. Από το όλο έργο θα δημιουργηθούν σε μία περίοδο παρατεταμένης ύφεσης και υψηλών ποσοστών ανεργίας 1.000 θέσεις εργασίας για την πρώτη πενταετία, εκ των οποίων οι 200 θα είναι μόνιμες».


 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου