Παρασκευή, 12 Απριλίου 2019, 11:54:15

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Φωτοβολταϊκά 2014 arrow Ο Γ. Παπακωνσταντίνου θα καταθέσει νομοσχέδιο για το πρόγραμμα "Ήλιος"
Ο Γ. Παπακωνσταντίνου θα καταθέσει νομοσχέδιο για το πρόγραμμα "Ήλιος"
Πηγή: Express.gr

Νομοσχέδιο για το πρόγραμμα "Ήλιος" θα καταθέσει τις επόμενες εβδομάδες στη Βουλή το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Γ. Παπακωνσταντίνου, μετά από συνάντηση με τον διευθυντή του Ινστιτούτου Ενέργειας και Μεταφορών του JRC (Κοινό Ερευνητικό Κέντρο) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Τζιοβάνι ντε Σάντι (Giovanni De Santi).

    Το Κοινό Ερευνητικό Κέντρο είναι το επιστημονικό και τεχνικό ερευνητικό ινστιτούτο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που έχει ως αποστολή να παρέχει επιστημονική και τεχνική υποστήριξη για την εφαρμογή των πολιτικών της ΕΕ.

    Η συνεργασία του Ινστιτούτου με την Ελλάδα, που συζητήθηκε στη σημερινή συνάντηση στο ΥΠΕΚΑ, σχετίζεται με τον καθορισμό των βέλτιστων θέσεων ηλιακών πάρκων και γραμμών μεταφοράς για τη δημιουργία ενός ηλεκτρικού διαδρόμου από τη Νοτιανατολική προς την Κεντρική Ευρώπη, με απώτερο σκοπό τη διευκόλυνση της πλήρους ανάπτυξης του προγράμματος "HELIOS".

    Σε δηλώσεις του ο κ. Παπακωνσταντίνου επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι «η ανάπτυξη και η δημιουργία μιας νέας προοπτικής για τη χώρα και τους πολίτες προϋποθέτει επενδύσεις που θα ενισχύσουν την παραγωγική βάση και θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται το σχέδιο "HELIOS" για την εξαγωγή ηλιακής ενέργειας από τη χώρα μας στην υπόλοιπη Ευρώπη, το οποίο η ΕΕ στηρίζει ενεργά, ενώ η υλοποίηση έχει ενταχθεί και στις αποφάσεις Ευρωπαϊκού Συμβουλίου».

    Ο διευθυντής του Ινστιτούτου τόνισε, εξ άλλου, ότι μεγάλα, καινοτόμα έργα, όπως το πρόγραμμα "HELIOS" με ξεκάθαρη ευρωπαϊκή διάσταση, είναι σημαντικά για τους στόχους της Ένωσης για μια οικονομία χαμηλής χρήσης άνθρακα και, κατά συνέπεια, την επίτευξη των στόχων για τις ΑΠΕ του 2020. Πρόσθεσε δε ότι το σχέδιο "HELIOS", με την προώθηση της καινοτομίας, συντείνει στην προώθηση των στόχων ανάπτυξης και απασχόλησης τους οποίους επιδιώκει η ΕΕ.


 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου