Κυριακή, 14 Απριλίου 2019, 14:23:37

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Φωτοβολταϊκά 2014 arrow Μια ανεμογεννήτρια 20 KW μπορεί να αποφέρει εισόδημα 12.000 ευρώ με απόσβεση κόστους σε πέντε περίπου έτη
Μια ανεμογεννήτρια 20 KW μπορεί να αποφέρει εισόδημα 12.000 ευρώ με απόσβεση κόστους σε πέντε περίπου έτη
Πηγή: Express.gr

ΤA τελευταία δύο χρόνια η Ελλάδα βρίσκεται στη δίνη της οικονομικής κρίσης, με τις επιπτώσεις για τους πολίτες να είναι εμφανείς σε όλους τους τομείς δραστηριοτήτων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο κατασκευαστικός κλάδος, το μεγάλο θύμα της οικονομικής κατάστασης. Σε αυτό το ζοφερό οικονομικό περιβάλλον υπάρχουν ευκαιρίες προκειμένου αυτές να αποτελέσουν το μέσο για την έξοδο από την κρίση και να οδηγήσουν στην ανάπτυξη των περιφερειακών οικονομιών και κατ'Α επέκταση της χώρας.

Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας υπάρχουν πολλά υποσχόμενες περιοχές στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Ο ήλιος και ο αέρας αποτελούν πηγές ανεξάντλητης ενέργειας που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν προς όφελος της κοινωνίας και των επενδυτών που θα αναλάβουν να τις αξιοποιήσουν, όφελος τόσο περιβαλλοντικό όσο και οικονομικό.

Ο ήλιος, άφθονος στη χώρα μας, μπορεί να μας εξασφαλίσει ένα σταθερά μακροχρόνιο εισόδημα με την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών είτε στο σπίτι μας είτε στο χωράφι μας. Είναι μία επένδυση αρκετά έξυπνη, αν σκεφτεί κανείς ότι για να αγοράσει ένα μικρό σπίτι και να το συντηρήσει ώστε να το ενοικιάζει απαιτούνται πολύ περισσότερα χρήματα. Τα φωτοβολταϊκά θεωρούνται τα ιδανικά συστήματα ενεργειακής μετατροπής, καθώς χρησιμοποιούν την πλέον διαθέσιμη πηγή ενέργειας στον πλανήτη και παράγουν ηλεκτρισμό, που αποτελεί την πιο χρήσιμη μορφή ενέργειας. Εκτός των παραπάνω, αποτελούν μία καθαρή πηγή ενέργειας, χωρίς να επιβαρύνουν το περιβάλλον. Ετσι, τα πλεονεκτήματά τους συνοψίζονται στα εξής: μηδενική ρύπανση, αθόρυβη λειτουργία, αξιοπιστία και μεγάλη διάρκεια ζωής (που φθάνει τα 30 χρόνια), απεξάρτηση από την τροφοδοσία καυσίμων για τις απομακρυσμένες περιοχές και ελάχιστη συντήρηση.

Οι ενεργειακές δυνατότητες της Ελλάδας, όμως, δεν σταματούν εδώ. Η χώρα διαθέτει ένα πλούσιο αιολικό δυναμικό και ο νέος νόμος 3851/2010 για τις μικρές ανεμογεννήτριες μέχρι 50 KW αποτελεί μία χρυσή επενδυτική ευκαιρία. Ειδικότερα, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας διαθέτει ένα ισχυρό ηλεκτρικό δίκτυο και το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την ύπαρξη ανεμωδών «νησίδων» (λόφοι, υψώματα κ.λπ. με εκμεταλλεύσιμο αιολικό δυναμικό) την καθιστούν ενδιαφέρουσα για την εγκατάσταση μικρών ανεμογεννητριών. Η διαδικασία αδειοδότησης είναι εξαιρετικά απλή και το εισόδημα που μπορεί να αποφέρει μία ανεμογεννήτρια –αφού έχει διαπιστωθεί στην περιοχή ικανό αιολικό δυναμικό– είναι αρκετά υψηλό. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι μια ανεμογεννήτρια της τάξης των 20 KW μπορεί να αποφέρει τον χρόνο εισόδημα 12.000 ευρώ, με μία απόσβεση του κόστους σε πέντε περίπου έτη. Επιπλέον, σύμφωνα με τον νόμο 3851/2010 για τις ανεμογεννήτριες ισχύος μέχρι 50 ΚW προβλέπεται ειδική επιδοτούμενη τιμή πώλησης της παραγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας.

Ενας ακόμη τρόπος εξασφάλισης δωρεάν ενέργειας είναι με τον κατάλληλο σχεδιασμό ενός κτιρίου. Με τις σωστές παρεμβάσεις, το κτίριο μπορεί να μειώσει την κατανάλωση ενέργειάς του έως και 50%. Οι παρεμβάσεις μπορεί να αφορούν τη θερμομόνωση του κτιρίου, τις εγκαταστάσεις θέρμανσης-ψύξης-φωτισμού-ζεστού νερού και τις ηλεκτρικές συσκευές, την αξιοποίηση της θερμικής μάζας κ.ά. Η κατάλληλη λοιπόν ενεργειακή διαχείριση και η άριστη ποιότητα του σχετικού εξοπλισμού και της εγκατάστασής του θα δημιουργήσουν ένα «πράσινο» σπίτι, φιλικό προς το περιβάλλον και πολύ οικονομικότερο.

 

 

Η τεχνική εταιρία West Energy Constructions (www.westenergy.gr), που δραστηριοποιείται στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, παρέχει λύσεις με το κλειδί στο χέρι σε όλες τις παραπάνω ενεργειακές εφαρμογές. Με επιστημονικά καταρτισμένο προσωπικό, το οποίο διαθέτει σημαντική εμπειρία σε έργα μεγάλης κλίμακας και σε έργα που εμφανίζουν υψηλές απαιτήσεις και προδιαγραφές, προσφέρει τις υπηρεσίες της με συνέπεια, αξιοπιστία και αποδοτικότητα. Η τεχνική εταιρία έχει αναπτύξει συνεργασίες με κατάλληλους και αξιόπιστους προμηθευτές και τεχνικούς για κάθε είδους εφαρμογή, παραδίδοντας άρτια τεχνικά έργα και υπηρεσίες. Τα έργα υλοποιούνται με βάση τις τελευταίες εξελίξεις της τεχνολογίας και της επιστήμης. Σκοπός της εταιρίας είναι η παροχή καινοτόμων λύσεων με άμεση και εποικοδομητική συνεργασία με τον πελάτη για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Eχετε τη σκέψη; Εχουμε την εφαρμογή!


 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου